Ovaj događaj okuplja najpoznatija imena iz sveta muzike, mode, filma, umetnosti, a izgleda da će u 2017. godini dress code biti više nego zanimljiv, jer biće veoma avangardan. Zato jedva čekamo 1. maj. 

Još u oktobru 2016. godine potvrđeno je da će japanska dizajnerka Rei Kawakubo biti tema Gale. Takođe, njoj će pripasti počasno mesto domaćice pored Katy Perry, Pharrell Williams i glavne i odgovorne urednice Vogue Anna Wintour. 

Jedno je sigurno, crveni tepih na Met Gali ove godine neće ličiti na nijedan do sada: Kawakubo je često opisana kao anti-fashion dizajner i njene kreacije nisu često viđane na premijerama i žurkama. 

Tako da jedva čekamo za šta će se opredeliti slavni i poznati ovog puta. No, dok čekamo, moramo na nešto da vam skrenemo pažnju. Da li ste znali ovih 4 zanimljivosti o Met Gala događaju?

Puno ime: Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit

Domaćin: Anna Wintour

1. Praksu održavanja ovakvog događaja započela je Eleanor Lambert iz 1948. godine i tada je sama gala bila poznata kao Costume Institute Gala. Ličnosti koje su u to vreme posećivali pre su bile Social Icon ličnosti, nego što su to bili glumci, muzičari...

2. Svake godine manifestacija slavi određenu modnu temu, kao što je pank, Kina, moda kroz tehnologiju...

3. Anna Wintour je predsedavajuća Met galom i zadužena je kako za izbor teme, tako i za detalje i ostvarenje cilja, a to je da se podigne što veća svest o ovom događaju.

4. Zaduženje glavne i odgovorne Vogue su takođe i zvanice. Iako postoji mogućnost da možete da kupite kartu (navodno za skromnih 25.000 dolara), Anna Wintour ipak donosi glavnu reč kome je dozvoljeno da se pojavi na najvažnijem modnom događaju.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/