Samo dva meseca nakon što je Britanski parlament dozvolio poslodavcima da uslovljavaju svoje radnice sa nošenjem visokih potpetica na posao, nova tiranija u dress codu za žene je osvanula! Naime, za vikend smo saznali da je dvema tinjdžerkama bilo zabranjeno da se ukrcaju na svoj nedeljni let avio kompanije United Airlines iz Denvera u Mineapolis, zbog nošenja helanki. 

"Glavni stjuard ih je uslovio da obuku haljinu preko helanki, ili im neće biti dozvoljeno da se ukrcaju na let. Od kada je posada United Airlinesa modna policija?", tvitovala je šokirana svedokinja, Sharon Watts.

Čim su se društvene mreže usijale, avio kompanija je reagovala sa obraćanjem u kom je navela da su devojke bile gošće zaposlenih, te samim tim podložne kompanijskom dress codu. Nakon napada za seksizam United Airlines je objavio da su helanke "dobrodošle" na njihovim letovima. 

Zanimljivo je da se ovaj skandal dogodio u trenutku kada helanke spadaju u jedan od najvećih povrtaničkih trendova sezone koje se više ne nose samo na trening, već i van teretane - na posao, u izlazak, na kafu sa prijateljicama i sve druge aktivnosti.  

foto: Profimedia

Helanke su bile sastavni deo kolekcija Balenciage, Celine i Maxmare ali i Chanela koji je mlađu Moss, Lottie obukao u kropovane, svetlucave helanke na svom Metiers d’Arts showu, krajem prošle godine. U međuvremenu, prodaja helanki na luksuznom online sajtu Net-A-Porter je porasla za 20 % u odnosu na prošlu godinu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/