Tamo gde je moda još uvek umetnost: Pogledajte kako nastaje bajka zvana "Dior couture haljina" (VIDEO)

foto: Instagram / dior

20. 02. 2017.

Poslednja haute couture kolekcija Diora bila je dirigovana od strane italijanske dizajnerke, prve žene na čelu ove renomirane francuske kuće

Iako je visoka moda dozvolila da ready-to-wear kod nekih dizajnera izgleda bolji od #hautecouture kolekcije, Dior ostaje možda jedina kuća u kojoj se tačno zna razlika između ove dve linije!

Za to je zaslužna impresivna tradicija ove francuske kuće i njeni couture majstori koji već decenijama realizuju najveličanstvenije haljine visoke mode koje predstavljaju i dalje mala umetnička remek-dela iza kojih stoje sati i sati šivenja, krojenja, bojenja.

S dolaskom Marije Grazie Chiuri to se nije promenilo. Ona je nastavila tamo gde je Raf stao. Komunikacija sa glavnim modelarima, krojačicama i majstorima za detalje mora da bude najbolja moguća.

Sve što Maria zamisli, ljudi iz couture ateljea na čelu sa Florence Chehet moraju da isprate.

Negujući #valentino senzibilitet Maria je osmislila bajkovite, puderaste i prozračne haljine od delikatnog i romantičnog tila koje je ukrasila cvetnim aplikacijama.

Koliko je proces od skice do haljine dugotrajan, intenzivan i zahtevan posao koji iziskuje i poseban herbarijum za cvetne aplikacije koje će se naknadno ušiti na haljine demonstrira sledeći video koji je Dior podelio na svom Instagram profilu.

U pitanju je #howto video koji pokazuje kako je nastala Brise de Mémoire'haljina:

A post shared by Dior Official (@dior) on Feb 17, 2017 at 12:01pm PST

 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin