Prošle nedelje, Maria Grazia Chiuri predstavila je svoju prvu haute couture kolekciju za Dior. 

Kao što je i očekivano, revija je okupila brojne influensere i uticajne dame sa A liste, od Diane Kruger i Olivije Palermo do Kirsten Dunst i Chiare Ferragni.

A za ovaj veliki show, koji se pripremao nedeljama unazad, sve je bilo u znaku glamura. Od same scenografije do kreacija koje su, jedna za drugom, ostavljale sve prsutne bez daha. 

Bio je dovoljan samo jedan korak na pisti da znate da je ova kolekcija nešto posebno.

A sada, kada smo došli do zanimljivih podataka koji se odnosie na kreiranje i izradu ovih prelepih komada, možemo slobodno da kažemo da su Maria, i sam Dior opravdali sva očekivanja. 

Kao što smo već pisali, kreativna direktorka je predstavila fantastičnu kolekciju, a cveće je poslužilo kao glavna inspiracija za njen nastanak, što je Maria objasnila rečima: "Nakon žena, cveće je najdivnija kreacija prirode. Ono je delikatno i šarmantno, zbog čega se prema njemu (isto kao i prema ženama) treba ophoditi nežno."

Tako se na ovoj reviji, u mnoštvu fascinantnih kreacija, izdvojila nežna haljina sa cvetnim vezom, a za njenu izradu je, verovali ili ne, bilo potrebno izdvojiti 800 sati, odnosno 33 dana. Delikatni materijali i zahtevan vez, su samo delić kompleksnog procesa... 

Foto: Instagram / peopletalkru

Prvi prljavo roze sloj je inspirisan millefeuille, francuskim pecivom koje se pravi od slojeva lisnatog testa. Drugi sloj tila koji krase raskošni cvetni detalji je izvezen u House of Lesage, kući koja izrađuje vez za nekoliko poznatih pariskih kuća, uključujući Chanel. 

Foto: Instagram / lucyhale

Foto: Instagram / luxeandco_net

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/