Kao i svaki put i sada je sve počelo još pre nekoliko dana sa glasinama. No, kako su dani odmicali, ono o čemu se šuškalo više nije bilo javna tajna, postalo je tema svih vodećih modnih sajtova: Riccardo Tisci postaće novi kreativni direktor modne kuće Versace.

Iako je za nas ova vest prilično šokantna i ne vidimo kreativnu povezanost ova dve velika modna imena.

Čini se da smo po svoj prilici živeli u zabludi.

Nakon dvanaest godina rada za Givenchy, jedan od najcenjenijih i najtalentovanijih dizajenra generacije, odlučio je da ne obnavlja ugovor sa ovom modnom kućom.

Naime, Tisciju je još 31. januara istekao ugovor sa Givenchyjem, a novi angažman sa njima nije potpisao.

"Gajim zaista posebnu privrženost ka modnoj kući Givenchy i predivnom timu sa kojim sam radio. Želim da zahvalim LVMH grupi i Bernardu Arnaultu, koji su mi omogućili prostor za izražavanje moje kreativnosti tokom svih ovih godina. Sada želim da se fokusiram na sopstvena interesovanja i strasti. " 

Kako obe strane navode, saradnja je prekinuta sporazumno i u prijateljskom tonu.

Međutim, u svetlu dešavanja Givenchy ipak neće predstaviti svoju jesenju kolekciju na predstojećem Paris Fashion Weeku u martu.

Ostaje pitanje zašto baš Versace?

Naime, Tisci neguje prijateljstvo sa Donatellom Versace dugi niz godina i ispostavlja se da je on zapravo sasvim prirodan izbor za ovu italijansku modnu kuću. Još na samom početku karijere dizajner je težio ka smelim printovima, demonstrativnim teškim detaljima koji su i ujedno i šik.

Još prošle godine Riccardo je izjavio nešto što potvđuje ove navode.

"Sada sam zreliji i drugačiji, ali sam oduvek dizajner koji teži ka smelim krojevima i hrabrim izrazima. I umreću baš kao takav. To sam ja."

Tako je izvesno kako će se ne samo odlilčno snaći u Versaceu, već će ovaj izazov podići na jedan sasvim novi nivo, koji će nas sasvim sigurno oduševiti.

Suvišno je napomenuti sa koliko nestrpljenja iščekujemo novu kolekciju sa njegovim potpisom, u kojoj god modnoj kući ona bila, bez sumnje će biti briljantna.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/