Poznata tradicija Nedelje visoke mode u Parizu je da model u venčanici zatvara veliki show. Ipak, deo te tradicije skoro pa nikad nije podrazumevao da manekenke za zatvaranje bude dama koja je odavno u devetoj deceniji. 

Da za sve postoji prvi put dokazuje kineska dizajnerka Guo Pei koja je odabrala 85-godišnju Carmen Dell’Orefice da zatvori reviju. Ovaj izbor je pokrenuo mnoga pitanja, i izazvao odlične reakcije publike. 

Guo Pei, najviše poznata kao dama koja je osmislila Rihanninu žutu haljinu koju je Riri nosila na Met Gala večeri 2015, nazvala je ovu kolekciju "Legend".

Kao što sam naziv asocira na prošlost, tako su reviju obeležili brojni istorijski simboli, kao što je nekadašnja kraljevska palata Conciergerie i zatvor u kojoj je Marie Antoinette provela svoje poslednje dane.

Takođe, mnoge od ovih haljina sadrže materijale inspirisane muralima St. Gallen katedrale u Švajcarskoj, a njihov dizajn podseća na toalete za balove. Kao što smo već napomenuli, završni look na reviji prošetala je upravo 85-godišnja manekenka Carmen koja se modelingom bavi od svoje 15. godine, kada je krasila naslovnu stranu Vogue magazina. 

Ona se pojavila na pisti noseći crvenu maksi venčanicu, optočenom perlama, stilizovanu sa ogromnim ogrtačem sa kragnom. Kruna je dala završeni glam dodir ovoj toaleti, te je obeležila duhom prošlih vremena i samog kraljevstva. 

Foto: Instagram / guopeiofficial

Boja je takođe verna kineskoj tradiciji venčanja. Mlade u Kini obično biraju crvenu koja predstavlja boju prosperiteta i ljubavi. 

Foto: Instagram / paris_cherie

Ovo nije prvi put da Dell’Orefice i Guo Pei rade zajedno. Pre sedam godina (2010.), ona je učestvovala na Beijing Fashion Week kada je prošetala prelepu haljinu iz “1002 Arabian Nights” kolekcije dizajnerke.  

Foto: Instagram / lilytempleton

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/