Iako je u toku rekapitulacija nojboljih modnih događaja u 2016., red carpet izdanja i naravno dama koje su imale najbolji stil u odlazećoj godini, svakako moramo da uradimo mini prognozu koja se odnosi na nove zvezde i influensere koji će obeležiti period ispred nas.

Upravo zato, rešili smo da sastavimo listu modela, stilista, blogera i ostalih kreativaca koji grade sve veću mrežu kontakata i imaju sve jači uticaj na modni svet.

Naravno, i njihovi Instagram profili postaju mesto gde se dele i razmenjuju modne ideje i novosti, koje vam mogu biti od velikog značaja.

Cami Morrone

Instagram profil Cami Morrone, manekenke koja ima potpisan ugovor sa emitentnom IMG modnom agencijom, već broji više od 670 hiljada pratilaca. Kao mnoge rastuće zvezde pre nje, Cami je sarađivala sa brendovima Victoria's Secret Pink, Topshop i Moschino. Još jedan veliki uspeh je septrembarska naslovnica za tursko izdanje Vogue magazina, kao i slikanje za CR Fashion Book, te smo sigurni da je veliki kastinzi tek čekaju.

Foto: Instagram / camimorrone

Camilla Deterre

Njujorčanka Camilla ponosno pokazuje tamne krugove ispod očiju, ističući svoju belu put i prirodan izgled. Na neki način, ona je i buntovnik na Instagramu, a upravo njena priroda je zaslužna za sticanje 16 hiljada pratilaca. S obzrirom da je radila za hipsterski brend poput Eckhaus Latta, Maryam Nassir Zadeh and Olympia Le-Tan, ona takođe ima ulogu u mnogostrukim kreativnim projektima: ona je glumica, koosnivač i dizajner enterijera u restoranu Mimi, koji se nalazi u West Village-u. 

Foto: Instagram / camilladeterre

Ebonne Davis

U 2016, Ebonne je ušla na velika vrata modeling scene zahvaljujući uspehu koji je ostvarila na važnim kastinzima za Calvin Klein jesenju kampanju i reviju Yeezy Season 4. Mi očekujemo da vidimo mnogo više od nje, u narednoj godini. 

Foto: Instagram / eboneedavis

Farren Fucci

Stilista sa sedištem u Atlanti veoma je popularan na Twitteru i Instagramu, i već je zapao za oko važnim imenima iz sveta mode i zabavne industrije, poput Rihanne i Belle Hadid. Zapravo, on je bio kreativni direktor poslednje naslovnice za magazin Paper (na kojoj se pojavljuje Bella) a to je ujedno prvo snimanje editorijala u njegovoj karijeri. 

Foto: Instagram / karlie.floss

Jane Moseley

Ova istetovirana, plavoka manekenka ima neverovatan stil i muškobanjast izgled koji je zapao za oko Demni Gvasaliju, kreativnom direktoru Balenciage. Jane se takođe pojavila u magazinima British Vogue, The Gentlewoman, WSJ i Pop, i bila je lice Carven brenda za jesen. 

Foto: Instagram / oodlesofpain

Na sledećoj strani pogledajte ostale modne influensere...

PageBreak

Iris Law

Šesnaestogodišnja Iris, ćerka Jude Law je prelepa, i sada je krenula stopama svog brata Raffertyja, koji je radio kao model za Dolce & Gabbana i DKNY brendove. Prvi veći posao je slikanje za Miu Miu katalog, kao i za časopis Teen Vogue, a šuška se da je Karl Lagerfeld u potpunosti oduševljen sa Iris.

Da li će ona možda pratiti stope Lily Rose Deep, i postati sledeće tinejdž ambasadorka Chanela? 

Foto: Instagram / lirisaw

Levi Dylan

Za Levija možda još uvek niste čuli, ali za njegovog dedu, jednog od najvećeg kantautora 20. veka Bob Dylana, sigurno jeste.

Mlada zvezda se, baš poput druge dece slavnih ličnosti, oprobao u modelingu radeći reviju za Chanel Metiers d'Art reviju za 2016/17. Očekujemo da će ovaj momak, po ugledu na Gabriela-Kane Day Lewisa, Dylana Jagger Leea i Rafferty Lawa u narednoj godini da postane veliko ime u svetu modne industrije. 

Foto: Instagram / levidylan6

Matthew Henson

Bivši modni urednik u online magazinu Complex do sada je stilizovao neke od najvećih imena u muzičkoj industriji, uključujući A$AP Rocky i The Weeknda, sa kojim je Matthew sarađivao tokom njegove promo Starboy turneje. 

Foto: Instagram / matthew.henson

Olivia Perez

Ako pratite sestre Hadid na Instagramu, onda sigurno prepoznajete njihovu blisku prijateljicu Oliviu. Ona je osnivač i urednik online magazina Friend of a Friend, kao i član modnog tima za mobilnu šoping aplikaciju Spring, što dokazuje da je ona prilično uticajna. 

Foto: Instagram / livvperez

Paloma Elsesser

Plus size manekenka i stilistkinja koju smo već imali priliku da vidimo u magazinima Wonderland, i-D, Allure iTeen Vogue, nedavno je ostvarila još jedan veliki uspeh u karijeri: izabrana je za lice Nike i H&M kampanje. 

Foto: Instagram / palomija

Na sledećoj strani pogledajte ostale modne influensere...

PageBreak

Presley Gerber

Kaia je možda u 2016. godini imala više posla od svog starijeg brata, ali je sedamnaestogodišnji Presley brzo približava. On je ove godine nosio revije za dva velika brenda- Moschino i Dolce & Gabbanu, i takođe je deo predstojeće #DGMillennials kampanje. 

Foto: Instagram / presleygerber

Reese Blutstein

Dvadesetgodišnja blogerka i studentkinja iz Atlante, Reese Blutstein,svojim fantastičnim stilom (i fotografijama!) uspela je da skupi veliki broj pratilaca na Instagramu (@double3xposure). I svi u našem timu su oduševljeni njenim odevnim kombinacijama, te savetujemo da obratite pažnju na ovu devojku. 

Foto: Instagram / double3xposure

Simi i Haze Khadra

Bliznakinje, Simi i Haza dele jedan Instagram profil (@simihaze), a njihove najbolje drugarice su već poznate celebrity zvezde: Selena Gomez, Heron Preston, Hailey Baldwin. Sestre Khadra su poznate po svom jedinstvenom uličnom stilu zbog čega su dobile status uticajnih dama. 

Foto: Instagram / simihaze

Selah Marley

Lauryn hill i Rohan Marley prelepa ćerka je u 2016. godini. doživela svoj modni debakl. Selah se pojavila na Chanel tradicionalnoj's Métiers d'Art reviji u Parizu, i hodala je za Yeezy Season 4, veliki Kanye Westov show. Lepa manekenka je bila naslovnici Wonderland magazina, i pojavila se u Calvin Klein kampanji, rame uz rame sa Frank Oceanom, Kate Moss, Grace Coddington i Bellom Hadid.

Foto: Instagram / selahmarley

Pamela Katz

Sa svojom boho i rock estetikom, savršenom messy plavom kosom, Pamela je postala glavni DJ za modne događaje, kao i muza za brendove koji žele da iskoriste njen cool stil. Ova neobična devojka je do sada radila za Vans i Glossier. 

Foto: Instagram / pamelakatz

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/