Protekla godina je bila i više nego sjajna za Yasmin Sewell, koja je pomogla u redizajnu sajta Style.com, u septembru ove godine. Mada, i pre toga, kreativna direktorka i Who What Wear street style zvezda je bila IT devojka mode.

Rođena Australijanka, sada građanin svetske metropole Londona, Sewellova je otvorila svoj prvi butik počekom 90-ih, da bi kasnije počela da radi za Browns u Londonu. Nakon toga postaje konsultant za vodeće modne brendobe.

Takođe, malo ljudi zna da upravo Yasmin stoji iza Etre Cecile. Njen stil odaje utisak svetske zvezde, a mnogi kažu da izgleda kao da je rođena - spremna za slikanje!

U nastavku vam donosimo najzanimljivije delove iz intervjua koji je Yasmin dala novinarima portala Who What Wear.

Vrlo si smela kada je oblačenje u pitanju.Kako biraš kombinacije?

U slučaju da nemam u planeru neki veliki događaj ili vrlo važan sastanak, nikad ne planiram šta ću obući unapred. Kada se oblačim ujutru, volim da svoj outfit uparim sa trenutnim raspoloženjem.

Kada bi zavirili u tvoj garderober, šta bismo tamo zatekli?

Ne bih rekla da imam neki striktan način uređivanja svog ormara - vrlo je spontan i velika je gužva. Znate, kada radite u modi nesvesno skupljate sve više i više stvari. I pre nego što se okrenete vaš ormar je pretrpan stvarima koje vam i ne trebaju. Nedavno sam odlučila da napravim ‘čistku’. Samim tim se i radujem što ću napokon imati malo prostara za sebe.

Reci nam nešto više o tvojoj trenutnoj ulozi pri portalu Style.com?  

Pre nego što sam počela da radim za Style.com, prošlo je dosta vremena otkad sam radila u velikoj kancelariji. Imala sam svoju konsultantsku kuću, vrlo mali tim, tako da nije postojao određen dress code. Mislim da kada ste automatski u kancelariji sa puno ljudi, treba više da se potrudite oko svog stajlinga. To je neka neka vrsta zadatka. Ostaviti utisak. Impresionirati kolege.

Da li možeš da nam kažeš neki trik u vezi stilizovanja, oblačenja kojim si trenutno opsednuta?

Tokom godina, naučila sam cenim stvari koje mi stoje kako treba, tako da sada najvše volim da nosim prekrojene stvari koje meni stoje kao salivene. Ogromna je razlika kada nosite stvari koje su krojene za vašu figuru, a ujedno to pravi taj komad garderobe nekako više ličnim.

Nastavak na sledećoj strani...

PageBreak

Kada je Fashion Week mesec, kakvim pripremama podležeš?

Da budem iskrena, mesec uzastopnih nedelja mode zahteva mnogo garderobe. Baš mnogo! Pokušavam da budem pametna i da smislim više načina za nošenje istog komada. Nemam problem sa tim. Cela ta priča zahteva dosta dobru organizaciju..., kao i dobre veštine u vezi pakovanja kofera. Za mene, mesec mode je krucijalan, kao i idealna prilika da upijem šta se dešava u glavama dizajnera, u kom pravcu će se moda razvijati. Nakon svega toga, moj zadatak je da smislim način kako da sve to približim našim kupcima i da im pružim nesšto novo i zanimljivo.

Kao neko ko je uvek u korak sa trendovima, da li možeš da nam kažeš šta nas očekuje u 2017?

Osećam ogroman uticaj iz istočne Evrope. Njihovi dizajneri su neverovatno inspirativni, oslobođeni stega komercijale te verujem da ćemo odatle čuti i videti veliki broj modnih imena koji će itekako promeniti postojeći modni svet. Nadam se da ćemo imati nalet novih talenata iz ove regije, kao i kompletan estetski uticaj na čitavu industriju.

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/