Već neko vreme pažnju su nam na omiljenoj društvenoj mreži privukli sledeći profili koji već sada imaju status kultnih naloga. Popularnost i mnogobrojni repostovi inspirisali su vlasnike tih istih profila da se upuste u dizajniranje odeće, svesni onoga što njihova publika želi.

Ali idemo redom:

# Profil posvećen kultnoj seriji Sex and the city

Prvi u nizu genijalnih profila pod nadimkom @EveryOutfitOnSATC sa preko 250 hiljada pratilaca poznat je po svojoj dovitljivosti i detaljnoj analazi svake odevne kombinacije koja se pojavila u legendarnoj seriji Sex and the City. 

Nedavno, vlasnici profila su na nalogu predstavili mini-kolekciju koja je nastala kao rezultat njihove saradnje sa umetnikom Carly Jean Andrewsom. U roku od nekoliko dana njihovi komadi inspirisani kultnom serijom doživeli su svoj debi.

Među prvima je bio ceger sa oslikanim likom Mirande Hobs, koja tumači ulogu gradske devojke i advokatice koja je u ne tako zavidnom odnosu sa muškarcima. Par dana kasnije objavljene su još dve majice- limeta zelena majica koja oslikava Samanthu Jones i crno-bela skica Carrie Bradshaw i njene naslovnice pod nazivom ‘Single & Fabulous’.

foto: Instagram / everyoutfitonsatc

#Profil posvećen vintage modi i devedesetim

Poznati njujorški stilista i trgovac vintage garderobom Gabriel Held (@garbriel_held) koji je inspiraciju pronašao u vrhuncu mode 2000-ih, tačnije  isticanjem logoa i monograma, preradivši ga u saradnji sa kompanijom Print All Over me.

Sportski grudnjaci od teksasa i bejzbol kačketi sa ušivenim detaljima su glavni junaci u ovoj modnoj priči.

foto: Instagram / gabriel_held

#Profil posvećen aksesoarima i odevnim komadima koji su nastali kao omaž zaštitnim znakovima luksuznih brednova

Instagram profil @AvaNope je takođe bio dovitljiv te je unovčio svoje postojanje na društvenim mrežama.

Ono što je ovoj umetnici donelo popularnost jeste rimejk Champion dukseva. Ova mlada dama je redizajnirala popularni sportski brend tako što je na njega došivala raznobojnim koncima slova te je dobijala loga luksuznih brendova poput italijanske modne kući Gucci ili Diora.

foto: Instagram / avanope

#Profil posvećen kultnim pesmama

Ako želite da ukrasite vašu garderobu i učinite je zanimljivijom i unikatnom na najbrži mogući način posetite profil @OfficialSeanPenn.

Ljudi iza ovog profila se bave prozvodnjom broševa sa stihovima iz popularnih pesama u pop kulturi. Jedan od takvih je iz debi pesme i kultnog hita Britney Spears -  Baby One More Time.

Foto: Instagram / officialseanpenn

#Profil posvećen ženskoj grupi Destinys Child, ali i pevačici Beyonce

Poslednji, ali ne manje bitan je Instagram nalog @DestinysLegendaryChildren koji je ostvarenje sna za vatrene fanove  ‘kraljice pčela’ Beyonce.

Naime, njihove kreacije se ogledaju u običnim belim majicama sa došivenim ‘Bootylicous’ rečenicama na okovratniku. Izgleda veoma jednostavno, a veoma šik i kul.

foto: Instagram / destinyslegendarychildren

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/