"Gledali smo emisiju na TLC-ju 'Something Borrowed, Something New' u kojoj učesnice prepravljaju venčane haljine svojih majki, ne bi li ih ponele na svom posebnom danu i tako na jedna dan odale počast i svojim majkama. Te je moja mama prokomentarisala kako bi volela da i ja uradim nešto tako. Ona se udala tokom 80-ih godina, a njena haljina je bila u potpunosti u trendu epohe, što je za mene značilo samo jednu stvar: Ne, nikako", priča Allie.

Ipak, razmislila je o tome. Otišla je do bake i bez ičijeg znanja izvukla haljinu sa dna kutije, koja je godinama čamila ispod kreveta. 

foto:  Allie Ware, Facebook

"U pitanju je satneska haljina sa čipkanim detaljima i puff rukavima koji su bili veliki trend 1986. Odnela sam je do svoje krojačice i upitala može li se išta uraditi, a da model izgubi sve te preterane detalje koje smatram nepotrebnima. Krojačica je prvo otšila rukave, potom čipkanu rol kragnu i mašnu na leđima. Haljina je već tada izgledala elegantnije i svedenije. Sjajnog satena se takođe rešila vrlo jednostavno, preokrenula ga ja na naličje. Uz još neke sitne perpavke ja sam dobila svoju savršenu haljinu, kakvoj se uopšte nisam nadala", objašnjava ushićeno Allie.

foto:  Allie Ware, Facebook

Na dan venčanja njena majka je naravno bila potpuno oduševljena i posebno emotivno je doživela čitavu ceremoniju.

Krojačica objašnjava da je ovako nešto moguće izvesti sa praktično svakom venčanicom, najvažnije od svega je da je materijal kvalitetan. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/