Prošlo je tačno 223 godine od smrti Marie Antoinette, a povodom ove godišnjice omiljena nam "bad gal" odlučila je da iznenadi Francuze, ali i ostatak modnog sveta.

U saradnji sa poznatim sportskim brendom Puma, Rihanna se po drugi put našla u ulozi modnog dizajnera, spojivši sportsku odeću i nešto elegantnije, pa možemo slobodno reći i ekstravagantnije komade.

Inspirisana čuvenom Francuskinjom koja je bila poznata po pompeznim toaletama, koje su se mahom sastojale od svilenkastih tkanina i njenih omiljenih pastelnih, candy nijansi, pevačica je sportske modele predstavila u potpuno novom svetlu i to vrlo uspešno.

foto: Instagram/thehautecurry

Kolekcijom su mahom dominirali kombinezoni i kompleti u kombinaciji sa svilenim donjim delovima trenerki, duksevima sa kapuljačama, koji mogu da se nose i kao ogrtači, te majicama na bretele sa čipkanim detaljima.

U sferi boja, roze nijanse su vodile glavnu reč i to u nekoliko varijanti tamnijih i svetlijih tonova. Tu se našla i nezaobilazna letnja boja - bela, ali i lila nijanse i one maslinasto zelene.

foto: Profimedia

Na pitanje zašto baš Versaj, Francuska i Maria Antoinette, Rihanna je imala vrlo jednostavan odgovor.

"Tokom snimanja kampanje za Dior, prvi put sam se obrela u Versaju i zaljubila u veličanstvenost te palate i svih njenih prostorija. Kada pomislite samo da je na istom tom mestu gde vi stojite, bila jedna velika vladarka, taj osećaj zauvek pamtite i svu tu magiju koju Versaj nosi sa sobom."

Kolekcija je opisana kao kraljevski miks street style trendova i sportske elegancije.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija