Trendovi dolaze i prolaze, ali najstarija imena u svetu mode uspela su da se zadrže na surovom modnom tržištu skoro ili čak i više od jednog veka. Za rukom im takođe polazi da uporno ostaju u samom vrhu, što nije nimalo lako posao, jer baš kako se smenjuju trendovi, takvom brzinom dolaze i novi, mladi kretaivni ljudi, prepuni fantastičnih ideja.

Ipak, Dioru, Pradi, Valentinu, Yves Saint Laurentu i naravno neizostavnom Chanelu uspeva da opipaju delikatan modni puls iznova i iznova, i svake sezone se pojave sa novim, sjajnim modelima.

Svaku od ovih modnih kuća izgradio je kreativan i hrabar pojdinac, osoba koja je umela da prepozna šta to tržište traži, šta mu nedostaje i što je najvažnije za šim to žene vape.

Onog trenutka kada je njihova ideja uspešno sporvedena udelo, a ubrzo i prepoznata od strane brojnih žena, cilj je ostvaren, a brend je svoje ime zauvek upisao na stranice modne istorije.

Ovo je deset najvećih koji su se osmelili u vreme kada njihove ideje nisu u potpunosti prepoznate, ali zavidnim stravaralačkim radom i ambicijama čelnika kuće ubrzo su pokorili čitav modni svet i njime sasvim zaslužno vladaju i danas.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Da li ste svesni da su neki od vaših (i naših) omiljenih brendova na tržištu neverovatnih 150 godina i više?