Iako Meksiko nije zemlja koja je svetu dala veliki broj supermodela, kao što je to slučaj sa Brazilom i Rusijom, odavde ipak potiču neke od najdinamičnijih manekenki, kao što su Elsa Benítez, poznata po svom angažmanu za Sports Illustrated magazin, zatim muza Toma Forda u Gucci eri, Liliana Domínguez i trenutna runway senzacija Issa Lish.

Po svoj prilici, uskoro će sa ovim legendarnim imenima pridružiti i jedna tinejdžerka sa licem vilenjaka: Mariana Zaragoza.

Na aktuelnoj Nedelji mode u Njujorku, mlada manekenka pojavila se na reviji poznate modne kuće Proenza Schouler i to na njihov zahtev, hodajući na pisti rame uz rame sa traženim modelima poput Julie Nobis i Mice Arganaraz.

"Ni sama ne mogu da verujem u ovo što mi se trenutno dešava. Evo me u Njujorku i sve je neverovatno! Ovo je za mene fantastična prilika, da izgradim ime u svetu modelinga, ali i da steknem još iskustva i upoznam nove ljude", iskrena je lepa Mariana.

foto: Profimedia

Njena priča u mnogome liči na one koje smo toliko puta čulii svaki put nam je pomalo teško da u njih poverujemo. da, i ona je u svet mode ušetala sasvim slučajnoi to tako što ju je zapazio modni agent dok je bila sa mamom u tržnom centru.

"Od tog trenutka, ideju o manekenstvu više nisam mogla izbaciti iz glave i vrlo brzo sam potražila agenciju u kojoj bih mogla savladati osnove modelinga."

S obzirom da se Marina od malih nogu bavi flamenkom, njen dar za poziranje isplivao je na površinu vrlo spontano i vrlo brzo. Nekoliko meseci provela je gradeći svoj portfolio, a onda je sasvim neočekivano njen telefon počeo da zvoni.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija