Kim i Garcia, dizajneri iza brenda Monse koji je za samo godinu dana postojanja postao hit kod poznatih i kritike, odlučili su da se uposte u novu modnu avanturu. Njihova prva kolekcija za Oscar de la Renta, biće za sezonu jesen/zima 2017, te ćemo njihov debi videti tek na prolećnom izdanju NYFW-a.

Ovo ipak neće biti nepoznanica za ovaj duo s obzirom da su i Kim i Garcia, oboje započeli svoje karijere upravo u modnoj kući Oscar de la Renta. Kim je tu čak provela 12 godina, dok je Garcia proveo 6.

U zajedničkoj izjavi kažu: “Više smo nego uzbuđeni da se vratimo u firmu gde smo naučili osnove mode od Oscara i posao od Alexa. Kako smo dalje mnogo naučili i sa Monse, primenićemo sve ove lekcije untar forme ne bi li proširili viziju iza estetike koju je ova divna kuća već razvila.”

Direktor Oscar de la Renta brenda Alex Bolen dodaje: “Laura i Fernando su radili ovde toliko dugo, usmeravajući naš tim. Oscar je poštovao njihov talenat, a njihova saradnja je donela pozitivne kritike i uspeh kompaniji. Za kratko vreme, Laura i Fernando su uspostavili brend Monse sa jasnim i originalnim pogledom. Naš plan je da pomognemo brendu da ostvari svoj pun potencijal, tako što bi brzo rastao i koristio naš sistem kao podršku. Radujemo se što će Laura i Fernando još jednom da pokažu svoj izvanredan talenat u našoj kući.”

Kim i Garcia će nadgledati sve kolekcije, ali će u isto vreme i dalje raditi na svom brendu Monse, jer deo ugovora uključuje partnerstvo između brendova što nas posebno raduje!

Priredila: Nikolina Janković

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija