Bilo da pokušavate da povećate sebi šanse kada su u pitanju izlasci ili jednostavno mislite da su studije o polovima zanimljive, ovaj tekst je za vas.

Stavili smo lične osobine sa strane i tražili naučna objašnjenja o komadima ženske odeće koji se najviše dopadaju momcima. Od najstarijeg trika - nošenja crvenog, pa sve do otkrivanja neočekivanih delova tela, pročitajte i otkrijte zbog čega će se za vama okrenuti dva puta.

Štikle

Prema studiji objavljenoj nedavno u žurnalu Archives of Sexual Behaviour, štikle definitivno lepši pol čine privlačnijom. Studija je takođe pokazala da žene koje nose štikle imaju veće šanse da im neko priđe.

Crvena odeća

Ovo nije novost, ali u slučaju da vam je potreban podsetnik, u žurnalu Personality and Social Psythology je objavljena studija koja dokazuje da crvena boja povećava privlačnost žene.

Crna haljina

OK, ova nije baš potkrepljena naukom, ali Elizabeth Hawes je izgovorila mudre reči o tome šta muškarce privlači: “Pet od pet muškaraca kaže da se dva puta okrene za devojkom u crnoj haljni.”

Majice i haljine bez rukava

Ako ste mislili da su noge najprivlačnija stvar muškarcima, razmislite još jednom. Studija New South Wales univerziteta je pokazala da su muškarcima zapravo privlačnije ženske ruke.

Uske haljine

Pokažite svoje obline u uskoj haljini, jer prema istraživačima sa Novog Zelanda, momci više vole figuru u obliku peščanog sata, gde je velika razlika u struku i kukovima. Ukoliko pak nemate takvu figuru, lako je stvoriti iluziju da imate, uz suknju/haljinu koja je uska u struku.

Priredila: Bojana Đorđević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija