Nakon meseci nagađanja ko će preuzeti mesto umetničkog direktora modne kuće Christian Dior, i zameniti Raf Simmons koji je napustio 2015. Konačno smo dobili odgovor.

Veliki modni transfer o kom bruje modni stručnjaci širom sveta se dogodio, a dama koja će imati jednu od najprestižnijih pozicija u modnom svetu je Maria Grazia Chiuri.

Ova dama je prva žena na toj poziciji u istoriji modne kuće, koja je osnovana davne 1946. godine... 

Ova dama koja je zasenila muške dizajnere ima bogatu karijeru, i može se pohvaliti 17 godina rada u modnoj kući Valentino, od čega je poslednjih osam provela na mestu kreativne direktorke, pored Pierpala Picciolija. Upravo njoj pripisuju velike zasluge za preporod ovog benda. 

Pred 51-godišnjom Chiuri je veliki zadatak – u svoje ruke preuzima ženske 'haute couture' i 'ready-to-wear' kolekcije, a radiće i na svim modnim dodacima.

"Velika je čast pridružiti se Dioru. Svesna sam ogromne odgovornosti kao prve žene zadužene za dizajniranje u kući toliko duboko ukorenjenoj u čistom iskazivanju ženstvenosti. Beskonačno bogatstvo njenog nasleđa nastavlja biti stalan izvor inspiracije za modu i ne mogu da dočekamida izrazim svoju viziju, " izjavila je Chiuri koja će svoju prvu kolekciju za Dior pokazati 30. septembra ove godine.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija