Na ovom značajnom festivalu predstavilo se 27 mladih dizajnera, među kojima je bila i Ivana Mišić, pobednica prošlogodišnjeg takmičenja Fashion Talent Design Competition koji organizuje Serbia Fashion Week.

Mlada Ivana Mišić, kao pobednica takmičenja, dobila je priliku da se predstavi na ovom prestižnom festivalu i tako i publici van granica Srbije pokaže svoj talenat. 

Na pomenutom događaju, Ivana je prikazala kolekciju DNK koja predstavlja nastavak kolekcije Feniks sa kojom je pobedila na takmičenju.. 

Ivana duboko veruje da se u životu sve dešava sa razlogom i da je svaki korak uvod za neki naredni korak u život. Upravo ta filozofija ju je pokrenula da od reslova koje je našla u prodavnici materijala napravi kolekciju koja oslikava mišiće žene i snagu. 

Pred sam put, Ivana je bila uzbuđena i zahvalna Serbia Fashion Weeku jer je dobila mogućnost da predstavlja Srbiju na jednom ovakvom događaju i što je nakon 10 godina dobila mogućnost da predstavi svoj rad na međunarodnoj sceni. 

Fashion Talent Design Competition i European Fashion Talent Design Competition predstavljaju jedinstveno takmičenje za mlade dizajnere koje se organizuje u okviru Serbia Fashion Week-a. Mladi dizajneri na konkurs šalju skice koje ocenjuju vrsni stručnjaci iz sveta mode, među kojima je i Donald Potard, jedan od najuticajnijih ljudi iz sveta modne industrije i nekadašnji generalni direktor modne kuće Jean Paul Gaultier.

Nakon toga finalisti izrađuju po jedan model po izboru.

Prva tri takmičara imaju priliku da svoje kompletne kolekcije predstave na jesenjem izdanju SFW-a, a onaj koji je osvojio prvu nagradu dobija priliku da učestvuje na prestižnom avangardnom modnom festivalu  - Fashionclash u Holandiji. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija