Dobro se sećamo ovog trenda iz 90-ih godina, kada su se nosile majica s tankim bretelama ili haljine preko bele majice. Te godine su odavno prošle kao što je izbledeo i taj trend. Ali, kao što i biva u modi, sve se vraća pa i ovaj trend.

Devedesete su ostavile snažan uticaj na mnoge modne dizajnerske kuće, koje su za ovo proleće i leto prikazale svoje reinterpretacije popularne dekade. Raskošna haljina s potpisom N°21 ili jednostavnija Courreges, manje su važne, jer je ključan T-shirt ispod nje.

Prisetimo se Alicije Silverstone u filmu "Clueless" iz 1995. godine, koja je bila glavna inspiracija te generacije, a danas je inspiracija mnogim svetskim trendseterkama koje su prigrlile ovaj trend.

Kendall Jenner izabrala je svileni model haljine u puderastoj boji i stilizovala ga s ultra visokim čizmama od prevrnte kože, sa čime je postigla seksi look, dok je poznata modna blogerka Leandra Medine otišla korak dalje, i haljinu obukla preko jeansa. Takođe trend koji je bio hit devedesetih godina.

Ako vam se sviđa ovaj trend, za dnevni look odaberite kožnu ili pamučnu haljinu, a za večernji svilenu i stilizujte ih na svoj način.  

Alicia Silverstone u filmu "Clueless" 1995. (foto: Profimedia)

Kendall Jenner (foto: Profimedia)   

Leandra Medine i Pernille Teisbaek (foto: Instagram/streetstyle_live)

N°21 ; Courreges ; N°21 (foto: Profimedia)  

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija



Izvor:http://www.buro247.hr/moda/trendovi/povratak-u-90-te-haljina-s-tankim-naramenicama-bijeli-t-shirt.html