Diorova revija koja je sinoć održana u imponzantnoj palati Blenheim Palace, je imala ekstravagantan početak kada znamo da su sve celebrity zvanice doputovale na krajnje odredište putujući Orient Expressom!!

Cruise kolekcija je ona koja obuhvata odeću koja će u prodavnicama biti od decembra do maja, najduže od bilo koje druge kolekcije, pa je ovakav marketing modnih kuća očekivan.

Iza nas su Chanel Cruise revija na Kubi, kao i revija Louisa Vuittona koja je ovog vikenda održana u Rio de Žanieru.

Za razliku od njih, Dior se drži tradicije i ne menja svoj način rada, vrativši se na "mesto zločina", odnosno palatu koja je u prošlosti već bila dom Diorovih revija, 1954. i 1958. godine, kada je francuska kuća priredila dve humanitarne revije u saradnji sa Crvenim krstom.

foto: Instagram / Dior

Na obe revije tada je ipak došla kraljevska svita, na čelu sa princezom Margaret. Tada je u prvom redu sedeo i sam Christian Dior koji je priredio pravi bal kada je na improvizovanu pistu poslao 112 couture kreacija koje su oduševile engleske zvanice.

Tri godine kasnije, u Blenhaim palati, umesto Diora koji je iznenada preminuo, zvanice je dočekao njegov naslednik, mladi Yves Saint Laurent, tada 22-godišnjak koji je impresioniraju princezu Margaret koja je izjavila da je "videla najlepšu kolekciju u svom životu".

foto: Instagram / Dior

Danas, Dior je kuća "bez imena".

Gigant koji je ostao bez kreatora prošle godine kada ga je napustio Raf Simons. Od tada, Diorovi čelnici nisu lansirali nijedno ime za naslednika, a kolekcijama diriguje kreativni tim koji vode Serge Ruffieux i Lucie Meier.

Očekivanja su ipak od svih ostala ista, jer to je Dior, jedna od najvećih modnih kuća na svetu koja je iznedrila toliko sjajnih kolekcija i dva velika dizajnera.

"Inspiracija nije bila samo taj period posle rata kada se visoko društvo trudilo da ratne traume i nemaštinu što pre zbriše sa sebe, već buntovnost i želja za lutanjem koja je tada vladala među mladima: oni su želeli da putuju, istražuju, otkrivaju nove kulture, sredine."

Pista je bila postavljena u sred megalomanske biblioteke Blenheim palate, dok su modeli na čelu sa Bellom Hadid, novom make up ambasadorkom brenda, šetali po tepihu na kome su dominirali crteži lova na lisice.

foto: Instagram / theblondesalad

Šminka je bila jaka, s akcentom na oči, dok je kosa bila zalizana i mahom podignuta u rep, što je bio totalni kontrast naspram kostima koji su izgledali kao haute couture modeli za neku čajanku, sve sa raskošnim cvetnim žakard materijalima.

foto: Instagram / Dior

Naglašena ramena, suknje midi dužine i široke, zabavne, zvonaste pantalone i nove jakne su obeležile kolekciju u kojoj se dosta vodilo računa o teksturi, materijalima - tvid u paru sa kožom, šljokice u paru sa vunom, pliš i svila. 

Aksesoari su takođe bili moćni, upečatljivi i ekstravagantni. Nama su za oko najviše zapale animal print čizme sa širokom trakom koja je upletena u prednjem delu, kao i rančevi prepuni traka...

foto: Instagram / naznazif

Bila je ovo jedna eklektična, dinamična i epotomna kolekcija Diora - engleska ekscentričnost sa francuskim vajbom! 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija