Carlo Fuortes direktor rimske Opere Foundation, sa zadovoljstvom je predstavio novu adaptaciju popularne opere "Traviata" koja će biti premijerno prikazana večeras, 24. maja.

Ovaj ekskluzivni show stvorio je italijanski dizajner Valentino Garavani i Giancarlo Giammetti u saradnji sa Teatro dell'Opera di Roma, s izuzetnim timom umetnika: Valentino je potpisao kostime za glavni lik Violettu, Sofia Coppola je debitovala na svojoj prvoj operi kao režiser opere, a za scenografiju se pobrinuo sjajan Nathan Crowley. 

Maria Grazia Chiuri i Pier Paolo Piccioli, kreativni direktori Valentino carstva dizajnirali su kostime za likove Floru i Chorusa, u saradnji s timom iz pozorišta, dok je haljine za glavni lik, zavodljivu Violettu osmislio lično Valentino u svom couture ateljeu.

Dizajner je istaknuo kako ovaj projekt vidi kao ostvarenje sna, jer je oduvek bio fasciniran operom i njenom moći da stvori fantastičan i moderan svet kroz predivnu i bezvremensku muziku.

Foto: instagram.com/maisonvalentino

Naime, svoju strast prema pozorištu, slavni kreator je već ispoljio 1994. godine, kada je dizajnirao kostime za operu inspirisanu glumcem Rudolphom Valentinom, zatim odeću za novogodišnji koncert Bečke filharmonije.

Sofia Coppola, istaknuti lik u američkim filmovima prvi put se okušala na operi na poziv Valentina, nakon što je odgledao njen film "Marie Antoinette", u kojoj je njen talenat otkriven zbog karakterističnog senzibiliteta i muzičke estetiku kao i balansiranja između klasike i modernog.

Čak je i za kulisu scene nove moderne izvedbe inspiracija došla iz filmskog sveta, a nju je osmislio dizajner Nathan Crowley, čiji prethodni rad uključuje filmove "Batman: Početak" i "Vitez tame".

Foto: instagram.com/maisonvalentino

Izvor: Buro247.hr