Jonathan Saunders, poznati engleski dizajner novi je Chief Creative Officer u modnoj kući Diane von Furstenberg! Saunders koji je zatvorio sopstveni brend u decembru 2015 će biti zadužen za sva kreativna odeljenja američkog brenda, a odgovaraće lično izvršnom direktoru kuće, Paoli Rivi. 

"Jonathan je neverovatna osoba koja je prilično strastvena prema bojama i printu. Njegovi krojevi i dezeni su kultni, efektni, neponovljivi i čine da se svaka žena u njima oseća prelepo. Drago mi je što ga imamo u timu i jedva čekam da vidim šta nam je pripremio. Nisam mogla da dobijem opušteniju i pametniju osobu od njega. Očekujem da zablista u DVF," stoji u saopštenju kuće.   

Saunders je bio na čelu sopstvenog brenda punih 12 godina, a pre toga je radio za Chloé i Pucci. Ova vest nas je sačekala nakon nekoliko špekulacija koje su pokrenule priču da je upravo Jonathan naslednika Rafa Simonsa na čelu Christiana Diora. 

Kad malo bolje razmislimo, ova odluka jedne od kultnih američkih kreatorki je sasvim logična s obzirom da je Jonathonova estetika vrlo slična estetici brenda koji je do sada uvek bio maksimalno fokusiran na ultraženstvene krojeve i efektne printove.

foto: Instagram (dvf)

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija