Revija je održana u glavnoj ulici Havane koja simbolično ujedinjuje Kubu i Francusku. U ulicu koja je redizajnirana 1928. godine od strane francuskog pejzažnog arhitekta, koji je na svakoj raskrsnici pozicionirao spektakularne bronzane statue lavova, Chanel se savršeno uklopio.

Show je otvorila Stella Tennant u snažnom outfitu koji suprotstavlja muževnost i ženstvenost, a na njega se nastavila priča koja ujedinjuje mušku i žensku siluetu. Raskošna bela haljina od organdina koja je ujedno i debitantska Lagerfeldova haljina za Chanel, uspešno je suprotstavljena crnom kratkom sakou i detaljima poput kravate i šešira.  

Glavna tema kolekcije bila je virtuozna interpretacija tradicionalne kubanske košulje s džepovima koju s prednje strane krase vodoravne trake i ravni nabori.

Vragolasti Karl je u šali košulju nazvao "Kubanskim smokingom".

Preko dana prate je chino pantalone, a po noći se otkriva njen potencijal za senzualnost, pa je ona reinterpretirana kao prozirna bluza od organdina koja je čvrsto obavijena jarkim suknjama dužine ispod kolena.

Mladalačka energija i doza drskosti prisutni su na kratkim kompletima u pastelnim bojama legendarnih automobila kao što su Buick, Oldsmobile i Cadillac i neizostavnom svetlucavom tvid materijalu.

Panama šeširi i crne beretke od šljokica upotpunile su outfite, kao i jednostavne sandale nošene na bele sokne. Zabava se nastavila sve do Starog grada koji krasi jedna od najlepših crkvi na svetu - San Cristobal.

Kroz cijelu kolekciju provlačila se dečačka ženstvenost koja je bila u kontrastu s odevnim predmetima koji su nekad bili rezervisani samo za muškarce. Rekli smo, mala modna revolucija, jer što drugo očekivati od velikog Karla? 

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Sinoć je Karl Lagerfeld predstavio novu Cruise kolekciju na Kubi i time napravio jednu malu modnu revoluciju.