Lako je gledajući The Devil Wears Prada da zamislite sebe kako radite posao iz snova za Mirandu Priestly, ali podsećamo vas: to je fikcija, film. Pravi modni svet ima sličnosti sa radnjom i likovima u pomenutom filmu, ali realno, ima i dosta mimoilaženja.

U želji da saznaju gde bi modni zaluđenici, studenti najviše voleli da rade kada je u pitanju modna industrija, portal WWD je sproveo jednu malu studiju koja im je otkrila koje modne kuće su najpoželjniji poslodavac.   

Rezultat? Nimalo neočekivan, ako znamo da je prvo mesto pripalo Chanelu.

Ne bi li otkrila 25 najpoželjnijih škola i kompanija, WWD je celu studiju uradila oslanjajući se na dva glavna izvora. Prvi izvor su naravno famozne društvene mreže sa kojih je prikupljeno preko 2 hiljade glasova, a drugi su bile ankete koje su sprovedene na modnim školama kao što su Fashion Institute of Technology, LIM College, London College of Fashion i modne kompanije.

Prvih pet mesta su zauzeli: Chanel, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Christian Dior, Alexander Wang i Diane von Furstenberg. 

Tokom anketa, ljudi sa WWD-a su otkrili da većina ispitanika traga za mestom u kompaniji koja im jak modni pedigre, pozitivnu radnu atmosferu, odlične uslove za rad i napredovanje, praksu i pomoć u daljoj karijeri. Zanimljivo je da su mnogi ispitanici otkrili da njihove želje za radom u toj i toj kompaniji kroji i jak socijalni angažman, odnosno feminizam i borba za ženska prava. Jedan je tako naveo da bi voleo da radi u L'Orealu usled njihovog vrlo intenzivnog uticaja na menjanje beauty standarda, dok je Diana bila magnet za sve one koji se zalažu za moćne i snažne žene.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija