Tokom prolećnog izdanja Nacionalne nedelje mode imaćemo čast da prisustvujemo revijama najtraženiijih svetskih modnih dizajnera kao što su Carmichael Byfield iz Holandije, jedan od najzapaženijih učesnika New York Fashion Weeka, Isabell De Hallerin iz Nemačke, Eymeric Francois iz Francuske, Dress-Mee iz Italije i mnogi drugi, dok će domaću modnu scenu u najlepšem izdanju predstaviti JSP - Sestre Proković, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Suzana Perić, Tijana i Mila Popović, Marija Šabić i mnogi drugi.

Osim dizajnera, Nacionalna nedelja mode ugostiće više od 30 inostranih medija, ali i goste koji su svoje učešće potvrdili na sada već dobro poznatim radionicama i seminarima, koji će biti održani u okviru Serbia Fashion Weeka.

Tokom predavanja i seminara koji su otvorenog tipa, susrešćemo se sa zanimljivim temama kao što su “Kako doći do školarine na nekim od najprestižnijih svetskih modnih Univerziteta”, “Kako učestvovati na New York Fashion Weeku”, o čemu će govoriti predsednica Serbia Fashion Weeka, gospođa Svetlana Horvat i Erik Rosete, predstavnik New York Fashion Weeka i mnogim drugim, dok će poseban seminar biti posvećen Fahion film festivalima, o kojima će govoriti Tuna Yilmaz, predsednik Istanbul Fashion Film Festivala.

Novosađani, a i brojni turisti i ovog puta uživaće u odličnom i kvalitetnom programu koji počinju od popodnevnih a završavaju se u večernjim časovima u Master centru Novosadskog sajma. Dizajneri će imati priliku da svoje kolekcije izlože i u okviru Showrooma i Pop-up storea, te svoje modele približe onima koji su zainteresovani da neki odevni model i poseduju. Nakon revija, tu su i nezaboravna druženja u popularnim novosadskim klubovima.

Zvanično najveća modna manifestacija regiona dobija novi segment – Serbia Fashion Film Festival

Novi Sad, kao centar kulture, umetnosti, mode, filma i dizajna, biće organizator i modnog filmskog festivala u 2017. godini. Serbia Fashion Film Festival 2017, kao prvi  internacionalni festival modnog filma na Balkanu prikazivaće selekcije radova iz čitavog sveta, prezentovati druge internacionalne festivale ovog tipa, ugostiti mnoge stručnjake iz ove oblasti umetnosti, što će značajno uticati na imidž našeg grada i zemlje, na promociju naše kulture, te na činjenicu da u Novom Sadu postoji ovakav festival koji je trenutno rastući globalni trend. Ovaj festival bi Grad Novi Sad postavio kao kulturno središte Evrope i doprineo u dobijanju titule Evropske prestonice kulture 2021. godine. 

Serbia Fashion Film Festival – SFFF ima već dogovorena partnerstva sa internacionalnim fashion film festivalima, te će ove godine biti prikazani filmovi sa inostranih festivala, kao što su Istanbul Fashion Film Festival, Berlin Fashion Film Festival i Madrid Fashion Film Festival.

Fokusirajući se na talente i učenje, SFFF spojiće ljude iz oblasti filma, producente, kreativne agencije, brendove, dizajnere. Eksperti iz oblasti filmske produkcije i modne industrije predstaviće se i nagraditi najbolji film. SFFF predstavljaće nove ideje koje pomeraju granice, bez obzira da li ste umetnik u nastajanju ili već nagrađivani producent. Podstičući da učimo jedni od drugih, SFFF biće internacionalni festival na kojem će se razmenjivati projekcije, iskustva, znanja u oblasti mode, lepote i lifestyle-a. SFFF je otvoreno takmičenje za profesionalce, nove talente i studente iz sektora audio-vizuelnih umetnosti, mode i advertajzinga kojima će prestižni, nezavisni i mulidisciplinaran žiri dodeliti nagrade iz dve kategorije: profesionalne nagrade i nagrada za nove talente. 

Ono što izdvaja Serbia Fashion Week od mnogih Nedelja mode jeste velika mogućnost koju pruža domaćim dizajnerima, a koja se odnosi na predstavljanje srpske mode širom sveta!

Zahvaljujući protokolima o saradnji koje je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa raznim inostranim Nedeljama mode, domaći dizajneri imali su priliku da predstave svoje modele na Fashion Weeku u Parizu, na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – New York Fashion Weeku, LA Fashion Weeku, Miami FW i Washington DC FW-u, kao i u Kini, Grčkoj, na Malti, u Rusiji i drugima. 

Ova godina označila je početak nove epohe za srpsku modu nakon neverovatnih komentara svetske modne kritike o kolekcijama srpskih modnih dizajnera, a posebno na mestima gde je moda kao takva i nastala – u Parizu i Njujorku, te je zahvaljujući uspesima Serbia Fashion Weeka, predsednica Nacionalne nedelje mode, gospođa Svetlana Horvat imala čast da prisustvuje i Molitvenom Doručku sa američkim predsednikom u Washington DCu, kao jedan od predstavnika Srbije, uz članove Kongresa, visoke predstavnike administracije i zvaničnika iz čitavog sveta.

Više informacija o događajuu na zvaničnom sajtu Serbia Fashion Weeka.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija