Attico je osnovan pre nepunih mesec dana u Milanu od strane dve prijateljice i stilske ikone.

Gilda Ambrosio je modna urednica italijanske Grazije, vitka crnokosa lepotica koju ste sigurno zapazili na fotografijama sa svetskih FW izdanja. Prepoznatljiva je po prekrasnoj crnoj dugoj kosi i otkačenom stilu u kojem kombinuje komade mladih modnih kuća poput J.W.Andersona, Vetementsa i novih imena italijanske modne scene.

Giorgia je modna konsultantkinja koja je milansku adresu zamenila njujorškom. Česta je gošća na Nedeljama mode koje obilazi u društvu hrvatskog modnog novinara i stiliste, Grge Zečića.

Iz različitih stilova koje neguju ove dve dame rodio se Attico, brend koji se ponosi specijalnim komadima odeće izrađenim od luksuznih materijala poput svile i pliša.

foto: Gilda Ambrosio / Instagram

foto: Giorgia Tordini / Instagram

Svaki komad je poseban u svojoj izradi i estetici. Dame su promovisale kolekciju tokom Pariske nedelje mode i to na najbolji mogući način - nosile su sopstvene kreacije ispred horde street style fotografa.

foto: Giorgia Tordini / Instagram

Prvi "trunk show" postavljen je na stranici Moda Operandi s dvadesetak komada koji se mogu pronaći u prvoj kolekciji.

izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Naše dve omiljene italijanske zvezde, poznate po besprekornom stilu udružile su snage i osnovale fantastičan modni brend Attico!