Najnoviji album britanske grupe Massive Attack "Ritual Spirit" već je stekao simpatije starih fanova jedne od najboljih grupa iz 90-ih, nakon lansiranja dva singla - "Take it there" i "Voodoo in my blood". Obe pesme ispratili su muzički spotovi u čijem fokusu je bio pokret, ples. 

Treći singl, istoimenog naslova kao i album je okupio više nego sjajnu ekipu za snimanje video spota! Naime, "Ritual spirit" koji je Massive snimio uz pomoć promuklog glasa, britanskog muzičara Azekela, sada prati sjajan video koji je režirao renomirani srpski fotograf, Dušan Reljin uz pomoć glavnog uma benda, Del Naje, poznatijeg pod imenom 3D! 

Glavna zvezda spota je Kate Moss koja u spotu senzualno pleše, odevena u beo bodi, polako vrteći oko sebe svetlosnu kuglu...  

“Dušan i ja odavno već planiramo da sarađujemo na nekom vizualnom projektu pa nam se ova pesma učinila kao savršena prilika da tu želju konačno i ostvarimo. Kada mi je za zvezdu spota predložio Kate Moss, bio sam skeptičan na prvu loptu, jer nisam želeo da ugrozim naše prijateljstvo ličnim željama i idejama. Ali Kate Moss je veliko ime u modelingu koja iza sebe ima godine i godine rada sa najvećim umetnicima," izjavio je Del Naja za Dazed magazin.

Zajedno sa Dušanom, 3D je bukirao jedan studio u Zapadnom Londonu, sa početnom idejom da snime jedan 2D, 3D video. Dok su još pripremali set, Kate je počela da igra, osvetlivši sebe svetlosnom kuglom. Rezultat je sjajan, intiman video u kom ples prati vrlo realistično muziku i tekst pesme...  

Video je editovan u Bristolu, bez dodatnog retuširanje pošto je cela ekipa želela da video bude što jednostavniji. Alternativan, ali sveden i potpuno predan armosferi.

Ekskluzivna priča o snimanju spota, scenama pre i posle snimanja, kao i kratak intervju sa Dušanom vas čeka u majskom broju koji će biti u prodaji od 22. aprila!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija