Lista nominacija za prestižne CFDA modne nagrade je objavljena, a ceromonija dodele i pobednici znaće se tek 6. juna. 

U kategoriji za najboljeg dizajnera ženske odeće nominovani su Marc Jacobs, Jack McCollough i Lazaro Hernandez iza brenda Proenza Schouler, Joseph Altuzarra, Kate i Laura Mulleavy iza brenda Rodarte, kao i bliznakinje Olsen.

U trci za nagradu najboljeg dizajnera muške odeće učestvuju Thom Browne, Dao-Yi Chow i Maxwell Osborne za brend Public School, David Neville i Marcus Wainwright iza brenda Rag & Bone, Todd Snyder i Tim Coppens.

Dizajneri aksesoara nominovani za CFDA nagradu su Irene Neuwirth, sestre Olsen, Joseph Altuzarra, Rachel Mansur i Floriana Gavriel za brend Mansur Gavriel i Jack McCollough and Lazaro Hernandez za brend Proenza Schouler.

Swarovski nagradu za žensku žensku odeću dobiće Laura Kim i Fernando Garcia iza brenda Monse, Brandon Maxwell ili Ryan Roche, dok se za istu u kategoriji muške odeće takmiče Alex Orley, Matthew Orley i Samantha Orley iza svog brenda, John Elliott i Rio Uribe.

Za dizajn aksesoara u trci za Swarovski nagradu nominovani su Aurora James, Paul Andrew i Gigi Burris.

Nagrada za životno delo Geoffreya Beenea ove godine pripada Norma Kamali, a nagrade u čast Eugenie Sheppard skliznula je u ruke Imran Ameda i Donne Karan.Kreativnom uredniku modne kuće Gucci, Alessandro Michelu, biće dodeljena nagrada za najboljeg internacionalnog dizajnera.

Priznanje će biti posthumno dodeljeno i Davidu Bowiju.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija