Milano je definitivno bio inspirativan!

Ono što je se provlačilo kroz sve revije kao lajtmotiv bila je snaga i hrabrost koja čini individualizam. 

Bežeći od pritiska koji im se konstantno nameće, dizajneri su ovoga puta predstavili sebe i svoju ličnost, što je rezultovalo izborom kombinacija u kojima svaka žena može da se pronađe. 

Kod Alberte Ferretti je bilo romantike dok je reviju modne kuće Fendi obeležio pvratak Adriane Lime. Jeremy Scott, koji je više showman nego dizajner, obukao je svoje manekenke u luster (bukvalno) i zapaljene haljine priredivši reviju koja je definivno obeležila MFW.

Italijanski dvojac, Stefano Gabbana i Domenico Dolce su nas proveli kroz Diznijeve bajke, a milanski streetstyle je kao i uvek bio na visini zadatka.

Mi izdvajamo 5 revija koje su po našem mišljenju obeležile ovu Nedelju mode ali i definitivno postale inspiracija za sve one koji imaju hrabrosti, snagu i energiju da današnjem svetu poakžu koliko je individualnost jedna lepa stvar.

#Prada

Miuccia Prada nas je kroz svoju slojevitu kolekciju povela na put kroz istoriju i svet gde žena samouvereno naglašava svoj struk i nosi korset.

Printovi sa potpisom Christophea Chemina koji je bio inspirisan Francuskom revolucijom, iscrtanim na kreacijama, učinili su da ova kolekcija dobije jednu oštru, intrigantnu i mušku notu.

Kožni i krzneni detalji sa somotom i helankama na rombove vratili su nas u četrdesete.

A na sve to dodajte crveni karmin, choker ogrlice oko vrata i, voila: revolucionarna Francuskinja kreće u osvajanje sveta!

Foto: Instagram / @prada

#Gucci

Alessandro Michele je svojom kolekcijom predstavio ono najbolje iz italijanske renesanse sa primesama vintage trendova sedamdesetih i osamdesetih prošlog veka.

Highlight kolekcije je i sama kolaboracija Guccia sa umetnikom Trevorom Andrewom, čiji su grafiti na torbama potvrdili da sledeća jesen neće biti tmurna i dosadna. A i kako da bude dosadna, kada ćemo nositi oversize džempere, Mary Jane i karnere.

Sama pomisao da nosite Alessandrovu ideju gde kraljica Catherine de Medici iz 16. veka sreće Dinastiju iz 80-ih je u isto vreme hrabra, riskantna ali fenomenalna!

Foto: Instagram / @gucci

#Bottega Veneta

Žena po Tomasu Maieru ove sezone čvrsto ostaje rezervisana. Njena glavna boja je crna i ona priča jezikom minimalizma i jednostavnosti.

Kaputi bez ukrasa i potpuno teget odelo od somota prikazuju tu granicu koja odvaja ženu od devojčice.

Pletene haljine u čine da ozbiljnost iskače u prvi plan, pa i ne čudi što je ova kolekcija za one dame koje sa osmehom i pozitivnom energijom kažu: “Da, starija sam i osećam se fenomenalno!”.

Cvetni motivi koji se blago ističu ispod sloja crne čipke i tamni karmin na usnama sofisticiranost ove jeseni podižu na prvo mesto.

Foto: Instagram / @bottegaveneta

#Marni

Consuelo Castiglioni predstavila svoju sintezu modernog italijanskog glamura gde duge, ukrasne minđuše i salonke na malu štiklu predstavlaju kombinaciju u kojoj će svi poželeti da provedu jesen.

Kolekcija pokazuje da kada forma, boja, tekstura i aksesoari igraju zajedno u istom ritmu dobija se klasična elegancija sa modernim zaokretom.

Evo primer: crni top koji je pozadi dugačak preko šarene bluze sa puf dugim rukavima, pantalone karamel boje, crne salonke i par minđuša inspirisanih šezdesetim.

Ukratko, jesen u Marniju je i naš izbor.

Foto: Instagram / @marni

#Missoni

Angela Missoni je vaskrsla trikotažu koju su njeni roditelji četrdesetak godina ranije izradili i dodala im kapice, ogromne pletene komade i šal- italijanski modni suvenir za ovu sezonu.

Nova generacija udobnih kardigana i ogromnih i slojevitih džempera i dugačkih haljina vratiće nas u hipi prošlost.

Missoni nam je jasno stavio do znanja da je jednostavnost zabavna, seksi pa i vansezonska koja u ovom slučaju možda ipak zahteva jedan specifičan životni stil.

Missoni jesen će biti šarena i topla!

Foto: Instagram / @missoni

Krećemo za Pariz, a tamo nas čekaju Chanel, Dior, Givenchy, Elie Saab i još mnogi drugi. Čeka nas još jedna zanimljiva nedelja najbolje francuske mode.

Arrivederci Milan!

Priredila: Milana  Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija