Britanska trendseterka i IT cura nastavlja sa moćnim i zanimljivim saradnjama u modnom svetu! Ali spremite se za nešto sasvim drugačije od dosadašnjih Alexinih fashion saradnji!

Naime, simpatična i šarmantna Chung se udružila sa britanskim brendom Marks & Spencer na kreiranju kolekcije koja se naziva "Archive by Alexa", prenosi britanski Vogue. Šta je zanimljivo u vezi ove kolekcije: to što nije u potpunosti nova!

Tačnije, svih 31 odevnih komada iz kolekcije predstavlja redizajn komada koje je Alexa "pokupila" iz arhive ovog poznate i prestižne kuće. Chung je za potrebe saradnje duboko zašla u raznovrsnu i bogatu arhivu kolekcija britanske kuće koja se nalazi u Lidsu. Stari modeli su uz pomoć modernih tehnika izrade, novih materijala i kolorističke palete "vaskrsnuli".

Ova kolekcija je inače deo novih capsule kolekcija Marks & Spencera zarad kojih je britanski brend udružio snage sa eminentnim dizajnerima, brendovima i IT damama iz sveta mode. 

"Izvukla sam stare kolekcije iz njihove rahive, zatim magazine i kataloge Marks & Spencera, kao i reklamne kampanje koje je britanski brend do sada snimio, ne bi li osmislila kolekciju koja po meni ima sve savremene crte i urbani vajb koji jedna moderna kolekcija mora da ima," izjavila je Alexa za britanski Vogue.

Ovo nije prva saradnja Alexe i engleskog brenda. Chung je prošle godine za Marks & Spencer osmislila camel suknju od prevrnute kože koja je bila rasprodata za tili čas!  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija