Crawford, koja ovog meseca puni 50 godina je u razgovoru za magazin Rhapsody otkrila kako namerava da se upravo na rođendanskoj proslavi oprosti od modelinga.

"Naravno da ću i dalje pozirati i slikati se, ali nikad više kao model. I to je sasvim OK. Sve što sam želela da uradim, uradila sam. Sarađivala sam sa najjačim dizajnerima današnjice i maestralnim fotografima. Šta mi je još preostalo? Ne mogu bukvalno da redizajniram, osmišljavam novu Cindy. Mislim da ne moram više nikome ništa da dokažem. Prosto i da moram, ne želim. Završila sam!"  

Ovom izjavom Cindy je takođe potvrdila da je Balmain kampanja za proleće/leto u kojoj je pozirala kraj Naomi Campbell i Claudije Schiffer, koleginica koje su skoro istovremeno sa njom gradile svoje uspešne karijere krajem osamdesetih, poslednja njena kampanja. 

"Naučila si me da u prošlosti zavolim MODU, ali i da MODU volim danas. Ubeđen sam isto da ćeš biti jedna od žena koje će učiniti da MODU volim i u BUDUĆNOSTI." - napisao je tada na jednoj od promo slika Olivier Rousteing koji je izabrao poznate modele u želji da oda počast zlatnom dobu modelinga i zanosnim modelima koje i dan danas dominiraju na modeling sceni. 

(Pogledajte: 8 retro fotografija koje dokazuju da je Cindy Crawford ultimate modeling zvezda )

U neku ruku, Cindyna odluka je došla u krajnje neobičnom trenutku. Do skoro većina kampanja je bila poverena njenim mlađim koleginicama, prosek godina je bio oko 18, ali je poslednje dve godine klima u modelingu naglo zaokrenula celu priču ka iskusnijim i starijim modelima. Samo prošle nedelje svi smo komentarisali odličnu supernatural kampanju sa Yasmin Le Bon, Evom Herzigovom, Nadjom Auermann i Stellom Tennant.

Ove dame su dokazale kako i u četrdesetim izgledaju prirodno, neodoljivo i fotogenično. 

"Mislim da je ovaj zaokret krajnje očekivan. Žene u 40-im i 50-im su te koje imaju najveću platežnu sposobnost, žene koje i kupuju najviše luksuznih odevnih krpica, a one ne žele da vidi klinke od 20 i kusur kako perfektne, skoro dečije kože i građe reklamiraju Pradu, Fendi, Dior. Njihova logika je ovakva: ako ću da odvojim pozamašnu svotu novca za nešto, ne želim da to nešto vidim na devojci koja ima nepunih 17!"- rekla nam je Ruth Chapman, koosnivač Matchesafashion.com.

(Cindy Crawford: Ovako izgleda garderober slavne manekenke)

Cindy Crawford je svoju megauspešnu karijeru započela 1984. godine u Dekalbu, a od tada se pojavila na više od 400 naslovnica.

Bila je lice Omega satova, kao i jedna od omiljenih manekenki Versacea i Oscara de la Rente. Krajem devedesetih smanjila je obim posla posvetivši se suprugu i deci, Kaiji i Presleyju Gerberu. Poznata brineta je nedavno izdala i biografiju Becoming Cindy, isprativši i ćerkine prve modeling uspehe za IMG Models agenciju. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija