Jučerašnja Dior revija je opet pokrenula priču oko naslednika Rafa Simonsa. Iako su dva švajcarska dizajnera Serge Ruffieux i Lucie Meier dobili ovacije i aplauz svih posetilaca na kraju revije, skoro niko ne veruje da bi oni mogli da nastave da diriguju slavnom francuskom kućom.

Od kada je Raf otišao modna industrija je kako to obično biva počela sa licitacijom imena, među kojima su bili Alber Elbaz, Phobe Philo i Olivier Theyskens  - ali jedno ime se poslednjih dana spominje najviše, britanske dizajnerke Sarah Burton koja od smrti Alexandera McQuenna obavlja fuknciju kreativnog direktora istoimene kuće.

Burton, koja je sarađivala sa McQueenom od 1997. godine kao njegov lični asistent, je od smrti slavnog kreatora bila uvek na meti kritičara koji su čekali da Sarah napravi grešku i uništi carstvo koje je genijalni McQueen stvorio!

Ukoliko Burton stvarno postane novi kreativni direktor Diora to će otvoriti niz pitanja, počev od preseljenja iz Londona u Pariz u kom se nalazi Diorov atelje, do pitanja vezanog za McQueen brend. 

Do tada, kolekcijama će i dalje "dirigovati" ekipa od 20 dizajnera s obzirom da je u decembru, Dior otkrio da će kreativni tim kuće dizajnirati pre, couture i ready-to-wear kolekciju za jesen/zima 2016.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija