Neverovatan život Alexandera McQueena, jednog od najvećih modnih kreatora u istoriji mode, koji je tragično nastradao, izvršivši samoubistvo u 40-oj godini, uskoro će biti prenet na filmsko platno.

Engleski režiser i producent Andrew Haigh, koji se proslavio filmovima 45 Years i Weekend, će biti iza rediteljske palice, dok još uvek nije otkriveno ko će se naći u ulozi maestralnog McQueena koji je ostavio snažan i upečatljiv trag u modi, i koji i nakon samoubistva (2010) ne prestaje da inspiriše mlade umetnike i već afirmisane kolege. 

Kako prenosi Deadline, scenario je već napisao Chris Urch, dok je za produkciju zadužena poznata produkcijska kuća Pathe, a snimanje se očekuje da počne krajem godine...

Lee Alexander McQueen, sin taksiste i učiteljice je odrastao u istočnom Londonu i pre nego što je upisao prestižnu Central Saint Martins školu, McQueen je radio u poznatoj ulici Savile Row koja je slavna po buticima muške garderobe. Svoju više nego uspešnu liniju je započeo 1992. godine, a slavu je još više zacementirao radeći i kao kreativni direktor Givenchyja od 1996 do 2001.

11. februara 2010. godine, McQueen je izvršio samoubistvo u svom londonskom domu, obojivši ceo modni svet u crninu. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija