Boris Čalić (28) nije novo ime na domaćoj modnoj sceni, ali od kada se vratio u rodni grad, Podgoricu, beogradska publika ga viđa u manjem obimu nego 2009. godine kada se pojavio i osvojio ne samo nju, već i modnu kritiku koja mu je dodelila nagradu za Najbolju kolekciju na BFW i to za njegovu prvu kolekciju pod imenom Nađa.

Talentovan i perspektivan, Boris koji živi na relaciji Podgorica- London je nakon beogradskog uspeha odlučio da upiše magistarske studije na London College of Fashion i preseli se u London 2013 godine. Tokom studija u Londonu, Boris je stažirao 7 meseci u studiju Roksande Ilinčić, a trenutno radi na svom brendu Boris i kao saradnik na fakutetu za Dizajn i Multimediju UDG u Podgorici.

Poslednji projekat koji je uradio je upravo kolekcija košulja pod nazivom "Urban Utility".

"Za istraživanje mi je početna faza bila klasična bijela košulja i kako je pomoću različitih tehničkih detalja kao što su kragna, manžetne, razna sječenja i falte, razraditi i dobiti unikatan model koji se ne može naći na tržištu. Takođe, kroz istraživanje istorije kostima XVI vijeka, forma manžetne na muškom kostimu mi je postala opsesivan detalj, kao i jabot u obliku falti ili karnera koje sam implementirao u svojim modelima”, dodaje on i ističe da mu je inspiraciju doneo i citat Gianfranca Ferrera, prema kom je bela bluza “lagana, besprekorna, stroga, raskošna i čvrsta, poput druge kože i ima hiljadu identiteta”.

U kolekciji preovladava bela boja, kao sinonim za košulju. Osim nje tu su i teget, plava i prljavo-roza. Rađene su od pamučnog puplina, jednim delom zato što je Boris fan prirodnih materijala, drugim zato što je tu hrskavost pamuka zbog same oštrine koja je svojstvena njegovom modnom izrazu.

Pored košulja kolekcija obuhvata i jednostavne komade odeće kao što su suknje i pantalone, koje će moći lako da se kombinuju i uklope u ormar svake žene. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

Inspirisan večnom belom košuljom koja je za Gianfranca Ferrea bila i ostala "lagana, besprekorna, stroga, raskošna i čvrsta, poput druge kože i sa hiljadu identiteta", Boris je osmislio kolekciju u kojoj dominiraju efektne, neobične bele košulje koje će upotpuniti ormar svake žene...