Kendall Jenner i Justin Bieber izabrani za promo lica Calvina Kleina

Calvin Klein je odlučio da uvede novu generaciju modela i zvezda u svoje slavne underwear kampanje: Kendall Jenner i Justina Biebera— koji je delio ekran ne samo sa prelepom Kendall već i sa iskusnom Larom Stone. Bieberova kampanja je očekivano izazvala veliku pažnju medija, i bila je jedina modna kampanja koja je doživela satiričnu verziju na SNL ove godine, sa Kate McKinnon u ulozi Biebsa.

Zoolander na kraju Valentinove revije

Krajnje neočekivano Zoolander ekipa, odnosno Ben Stiller i Owen Wilson su se pojavili na samom kraju Valentinove revije na PFW kada je italijanski brend prikazao svoju jesenju kolekciju. Ovo nije bio samo sjajan modni krešendo na kraju s obzirom da su i Ben i Owen nosili fantastične kapute i odela kuće, već i najava novog Zoolander filma, svojevrsne parodije na modne filmove u kojoj pored glumačkog dua glume i Justin Bieber i Penelope Cruz, ali i Naomi Campbell i Karlie Kloss. Film je u bioskopima od februara sledeće godine...  

foto: Profimedia

Cara Delevingne najavila pauzu iz sveta modelinga

Sa ulogom u filmu "Paper Towns", Delevingne je nagovestila svoj fokus na glumačku karijeru. Nakon što se razišla sa svojom matičnom modeling agencijom Storm Models, Cara je otvoreno počela da priča i o pritisku modne industrije koja ima veliki uticaj na beauty standarde izazivajući traume kod modela koji ih ne ispunjavaju. Nakon uloge u filmu "Paper Town" Cara je dobila uloge i u filmovima Suicide Squad i Valerian and the City of a Thousand Planets čije premijere očekujemo na početku sledeće godine. Da li je Cara buduća glumačka zvezda? We shall seee!

Rihannin dolazak na Met Gali

Tema ovogodišnje Mat gale je bio sudar Kine i Zapada, kao i izložba na kojoj su predstavljeni radovi inspirisani kineskom tradicijom, običajima i odećom. Dok je veliki broj zvezda razočarao, jedna zvezda je izazvala opštu pomamu pojavivši se u grandioznoj žutoj haljini kineskog couture kreatora Gua Peia. Ako znamo da je haljina teška nekoliko kilograma i da je proces njenog kreiranja trajao pune dve godine, moramo da odamo počast relativno nepoznatom kreatoru čija kreacija je zadivila svet ali i dobila nekoliko simpatičnih memo fotografija.  

Chanelov aerodrom

Pa da li je stvarno potreban bilo koji komentar? Karl je opet uspeo da prevaziđe sebe i obezbedi nam najjači fashion momenat godine.

foto: Instagram (chanel)

Givenchy revija u Njujorku

Prvi put u istoriji brenda, Givenchy je svoju najnoviju kolekciju prikazao u Njujorku a ne u Parizu koji je bio i ostao dom ove renomirane francuske kuće. Međutim, Riccardo Tisci je odlučio da svoju prolećnu kolekciju za 2016. prikaže u sklopu NYFW-a ne bi li na taj način proslavio otvaranje ekskluzivnog butika Givechyja u Njujorku. Revija je bila i svojevrstan omaž žrtvama 11. septembra a u tome mu je pomogla prijateljica i jedna od najvećih umetnica perfomansa, naša Marina Abramović. Na spektaklu su se pojavile sve same zvezde od Nicki Minaj, Kim Kardashian West i Kanye Westa, preko Courtney Love i Ume Thurman, do Julije Roberts koja se prvi put pojavila na nekoj reviji posle 17 godina.

Joan Didion zvezda Celine kampanje

Za svoju prolećnu kampanju, Céline je odlučio da izabere damu van svih pravila u modnoj industriji,  81-godišnju ikonu Joan Didion. Definitivno najbolja kampanja godine!

Nastavak na drugoj strani...

PageBreak

Armija modela i zvezda u spotu Taylor Swift za pesmu "Bad Blood"

Gigi Hadid, Martha Hunt, Cara Delevingne, Lily Aldridge, Karlie Kloss, Selena Gomez, Jessica Alba, Mariska Hargitay, Zendaya... ovo je posle kultnog spota za Freedom najbolja ekipa modela koju smo videli u nekom spotu!

Vanity Fair naslovnica o kojoj je brujao ceo svet!

"Call me Caitlyn" je bila rečenica koja je srušila Internet ove godine! Naslovnica na kojoj se Caitlyn Jenner prvi put predstavila svetskoj javnosti kao žena nije samo istorijski momenat koji je doneo promenu u svet transrodnih osoba, već je pokrenuo i zanimljivu diskusiju ne samo u pop kulturi već i u modnom svetu. 

Povratak velike Cher

Ikona stila i jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice vratila se u fokus svetske javnosti na Met Gali kada se pojavila ruku pod ruku sa Marc Jacobsom. Ovo je bilo prvo pojavljivanje poznate pevačice na nekoj Met gali od 1974. godine, kada je na event došla zajedno sa Bobom Mackiejem. Ovogodišnji dolazak je samo nagovestio njenu ulogu promo lica u poslednjoj Marc Jacobs kampanji. 

Yeezy Seasons 1 & 2 osvojio NYFW!

Kanye West nastavlja da osvaja modni svet. Nakon prikazivanja Yeezy Season 1 kolekcije na početku godine, u februaru na Njujorškoj nedelji mode poznati reper se vratio sa kolekcijom Yeezy Season 2 u septembru ove godine kada je njegova vizija mode dobila još gromoglasniji aplauz. Revije su ispratile zvezde poput Beyoncé, Riccarda Tiscija, Jay Z-ija i Rihanne, kao i kompletna Kardashian/Jenner porodica.

Lily Rose Depp uplovila u vode modelinga prvom Chanel kampanjom

16-godišnja ćerka Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis je slika i prilika svojih slavnih roditelja pa je bilo za očekivati da devojka sa ovakvim pedigreom postane nova modeling zvezda. Tu priliku joj je prvi dao Karl Lagerfeld. Prvo smo je videli na reviji Chanel Paris-Salzburg show-a da bi kasnije Lily postala nova Karlova muza i zvezda Chanel Eyewear kampanje.

foto: Vanity Fair 

foto: Chanel

Balmain X H&M manijaaaa

Pa da li ste vi tome prisustvovali!!? Najiščekivanija kolekcija ali i saradnja godine između švedskog giganta i Oliviera Rousteinga ispred Balmaina nije samo proizvela hashtag #HMBALMAINATION, već i opšte ludilo u buticima širom sveta. Ljudi su čekali danima i satima ispred, a potom su se bukvalno poubijali za komade koji su rasprodati u rekordnom roku. 

Rick Owens

Rick Owens je opet imao svojih 5 minuta na PFW kada je na pistu njegove revije izašao par modela koji su nosili druge modele, i to naopako. Ovaj momenat je doživeo veliki broj memo slika i šala, ali je imao za cilj da podstakne ohrabrivanje žena i apel svim ženama da pomažu jedna drugoj. U bilo kom slučaju, Rick je uspeo da izazove val komentara.

Odlazak Rafa Simonsa sa mesta kreativnog direktora Diora...

Šok. Neverica ili ipak očekivano? Odluka Rafa je samo u startu izgledala kao čudan, iznenadni čin ali je vremenom dobila status jedne hrabre odluke kojoj je najviše kumovala Rafova želja da kreira za sebe i svoju liniju.  

Tom Ford odlučio da novu kolekciju prikaže u oviru video spota

U želji da zaobiđe tradicionalno predsstavljanje nove kolekcije, Tom Ford je svoju najnoviju prolećnu kolekciju prikazao u okviru spotu u kom glavnu ulogu igra Lady Gaga koja je za potrebe spota snimila i svoju verziju pesme "I want ur love" grupe CHIC. Sjajan video u kom Gaga pleše sa modelinama na disko bini je režirao Nick Knight. 

Kendall i Gigi na svojoj prvoj Victoria's Secret reviji

Da su Kendall i Gigi nova generacija modela koja prva u istoriji zaslužuje poređenje sa slavnim modelima iz 90-ih, dokazuje i pomama modnih dizajnera i brendova da angažuje ove dve lepotice. Poslednji u nizu je Victoria's Secret koji im je dodelio ulogu glavnih modela svoje novembarske revije.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija