Možda vam je promaklo ali da ste samo malo dublje analizirali Instagram feedove primetili biste kako na fotkama outfita svih modnih insajdera, od Hamptona pa do Sidneja, dominiraju karo suknje, džemperi krupnog tkanja, Barbour jakne i čizme za jahanje. 

Jer, iako kafa sa mlekom od bundeve predstavlja basic stvar koja nas asocira na jesen, kitnjaste jakne od tvida su ipak nešto čemu se više radujemo. Upravo ovakvi komadi žele da nam poruče da je vreme da se pozdravimo sa minimalizmom koji je na izmaku i obeležjima normcore stila (bejzbol kapama, belim patikama i klasičnim mommy jeansom) i da prigrlimo nov stil.

Ako normcore predstavlja neku vrstu čoveka koji pripada modnom stadu koji neguje jednostavne i praktične komade i u kom svako imitira onog drugog, onda heritage core predstavlja aristokratiju i moć. Pravi predstavnik ovog pokreta je Charlotte Casiraghi u odeći za jahanje.

U heritage brendove spadaju Burberry, Barbour i Land's End koji je čvrsto veran svojim korenima Nove Engleske, Barbour moru i britanskim selima.

Ovde nije reč samo o klasičnom stilu već o autentičnosti i kvalitetu. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija