Pre Alessandra, ovom nagradom su se okitili Nicolas Ghesquière i Miuccia Prada, a Alessandru je definitivno nagradu obezbedio sjajan početak u Gucciju koji ga je imenovao kreativnim direktorom početkom godine (u januaru) nakon odlaska legendarne Fride Giannini.

Michele ipak ima daleko duži staž u Gucciju od toga. Naime, Alessandro je u Gucci došao 2002. godine nakon rada u Fendiju. Od tada je bio desna ruka Toma Forda koji je preporodio Gucci učinivši ovu kuću jednom od najglamuroznijih na svetu.

Pre imenovanja kreativnim direktorom Alessandre je radio kao glavni dizajner accessorize kolekcija i iako je unutar kuće važio za jednog od najboljih dizajnera kuće, njegovo imenovanje je šokiralo mnoge...  

Međutim, Alessandro je utišao sve kritike od samog dolaska sjajnim kreacijama koje su potvrdile sam izbor Guccija. Iako je Michele do sada prezentovao tek 4 kolekcije uspeo je da postane jedan od najzanimljivijih dizajnera ovog trenutka, čovek čiju modu sa vintage prizvukom nose zvezde poput Sienne Miller, Keire Knightley i Dakota Johnson. 

U ovom trenutku, Gucci stoji na visokom vicešampionskom mestu liste najluksuznijih brendova na svetu!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija