Najnovija kolekcija belih haljina/venčanica Ines Atelier – ‘’Calla’’ 2015-16, iz linje Modern Bride, je dobila svoj lookbook ovoga puta ispred već poznatog vizuala, koji je bio lajt motiv revije, kojom je Ines predstavila ovu kolekciju u septembru ove godine, a koji je iscrtala umetnica Darija Basta.

Fotograf lookbooka je i ovog puta bio Miloš Nadaždin, sa kojim Ines ima dugogodišnju saradnju.

Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina / venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog.

Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje. 

Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima. U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi  nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu.

U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvecen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna, što je upravo poruka Calla kolekcije za modernu mladu.

Model Calla lookbooka je Sara Todosijević, šminku je radila Mina Abramović, frizuru Đurđica Ivanović. Kolekciju prati nakit iz kolekcije Modern bride.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina / venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride.