Black 'n' Easy Fashion Week: Modne vinjete kao jedinstveni modni prikaz ( 2. dan BFW-a)

Izlagači su i ovog puta bili modni dizajneri koji prezentacije svojih kolekcija koncipiraju u formama drugačijim od modnih revija - Tatjana Ostojić, Yovana & Aleksandra Zistakis, HighEnd Limited i studenti modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan.

Za kolekciju „Electric Blue Sky“, Tatjana Ostojić je inspiraciju pronašla u noćnim prizorima neonskog svetla. Kolekciju i samu scenografiju boje suptilni kontrasti svetla i tame, što se opet odražava i na samu izradu i upotrebu materijala - od krućih i grubljih do laganih i transparentnih. 

Yovana & Aleksandra Zistakis predstavile su preview kolekcije „Collection No. 2”. Inspirisana serijalom „Game of Thrones” kolekciju čine ženstveni modeli haljina kao kontrast između krhkosti i podređenog položaja žene, njene lepote i sposobnosti da preživi i dominira. 

Brend HighEnd Limited iza kog stoji dizajner Nemanja Ivanišević predstavio se na Vinjetama kolekcijom #PREMIERCAPSULE. Ideja za kolekciju nastala je tokom boravka u Hong Kongu, pod uticajem jednog eklektičnog modnog okruženja. Naziv kolekcije sugeriše bezvremenu dimenziju muške mode pod predpostavkom da je njena interpretacija vrhunska. 

Studenti treća godine Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metroplitan u klasi profesorke Ane Vasiljević predstavili su projekat „Alien Nation“.

Kolekcija je rezultat rada sedmoro studenata - Ivane Vorguce, Ivane Radić, Lenke Ilić, Florijana Karha, Janeth Barbose, Sofije Mitrović i Anje Plemić. Iako je njihov rad bio individualan, ishod je sliven u jednu tematsku celinu.

Kao osnovnu materiju kolekcija eksploatiše džins i predstavlja pogled u konceptualnu modnu budućnost, obuhvatajući opozitne elemente - svedeni, minimalstički stvaralački naboa i razgrađenoi izraz satkan mnoštvom elemenata u vidu tekstilnih intrevencija na džinsu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...