Revija pod nazivom „Žene heroji“ prezentovaće neke od najprestižnijih domaćih dizajnera okupljenih oko udruženja BFW DESIGN COLLECTIVE i na taj način organizatori žele da dodatno podignu svest šire javnosti o problemima sa kojim sa oboleli od ove teške bolesti susreću. 

Martyn Roberts, generalni menadžer projekta Fashion Scout iz Londona ponovo je gost BFWa i održaće predavanje i workshop za dizajnere članove udruženja BFW Design Collective sa ciljem da se unaprede njihovi kapaciteti za plasarinje kolekcija na inostranim tržištima. Ovo je važna saradnja, kojom Belgrade Fashion Week nastavlja da neguje svoj edukativni i internacionalni karakter

Kolekcije naših dizajnera predstavljenje na London Fashion Weeku imaće svoje premijere i u Beogradu.

Ana Ljubinković, Budislava Keković, Ivana Pilja, George Styler i Vlada Savić ispunili su najvažniji cilj ovog projekta i na pravi način predstavili kreativnost i potencijal srpskog modnog dizajna u okviru Fashion Scout platforme koja je pravo mesto za promociju  i otkrivanje novih modnih talenata. Upravo te kolekcije u još većem obimu naša publika će biti uprilici i uživo da pogleda tokom predstojećeg Black 'n' Easy Fashion Week-a. 

Uspešan nastup naših dizajnera na Central European Fashion Days u Budimpešti. Domaći predstavnici na ovom modnom projektu bili su Ana Ljubinkovic, kao etablirani modni dizajner i modni dvojac MATES, koji je učestvovao na međunarodnom takmičenju koje je i ove godine opravdalo svoj veliki evropski značaj okupljajuću kreativne dizajnere iz čak šest zemalja centralne Evrope.

Mladi i talentovani dizajneri Češke, Poljske, Mađarske, Slovačke, Srbije i Hrvatske  prezentovali su na reviji svoje viđenje kulturnog nasleđa zemalja učesnica. Kreativni dvojac MATES svoju inspiraciju  je pronašao radu češke ilustratorke Květe Pacovske, a njihovu kolekciju na ovu temu videćemo i tokom 38. BFWa.

Fashion Incubator koji je Beogradska nedelja mode pokrenula prošle sezone, otvoriće svoja vrata mladim dizajnerima, studentima i diplomcima modnih akademija i selektovati najtalentovanije za svoje buduće projekte.

Nakon prvih uspešnih nastupa odabranih studenata na 37. BFWu, želja organizatora je kontinuiranim, ozbiljnim i edukativnim pristupom pomogne mladim talentima u njihovim prvim profesionalnim koracima.  S tim ciljem će započeti i organizacija novog konkursa za mlade kreatore sa vrlo atraktivnim nagradama.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija