Retki su dizajneri koji koriste pistu kao pozornicu za umetnički momenat. Da, Celine, Prada, Karl, Vivienne, John, Givenchy spadaju u modne kuće i kreatore koji od modne revije naprave mali show, ali čak ni oni nemaju taj art momenat koji kompletnu reviju pretvori u malu predstavu.   

A opet tu je Jacquemus, odnosno Simon Porte Jacquemus, francuski dizajner koji svake sezone kod publike izazove određene emocije ( i reakcije) na PFW reviji. Njegove revije su uvek nalik avangardnim perfomansima u kojima je odeća samo jedan od elemenata i nosioca revije.

Prolećna kolekcija je ponudila taj art momenat na samom startu revije kada se na prostranoj pisti pojavilo bosonogo dete koje je na pusti kotrljalo ogromno klupko od platna u vatrenocrvenoj boji, nalik xxl klupko od vunice. Iza malenog modela, inače rođaka dizajnera usledio je defile profesionalnih modela koji su mahom bili stilizovani u crno-belo-crvene kreacije ravnog kroja i apstraktnog, geometrijskog printa.

I dizajner je takođe bio deo ove zanimljive revije.

U jednom trenutku na polovini reviji, Simon se pojavio na pisti sa nestvarnim, belim konjem. S obzirom da znamo kako većina kreatora s tenzijom i nervozom provedu celu reviju u bekstejdžu Simon nam se učinio prilično relaksirano i sveže dok je konja prošetao po pisti na iznenađenje publike koja je očekivala neobične detalje ali konja baš i ne.

Iako moda danas nije dosadno, jednolično mesto smatramo da su joj ovakvi ljudi itekako potrebni ne bi li malo uzburkali modno tlo koje je još uvek okrenuto odeći i samo odeći. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Dizajner Simon Porte Jacquemus je odlučio da reviju pretvori u teatar i publika je sjajno reagovala nakon početnog šoka.