Petoro srpskih dizajnera predstavilo se na Fashion Week izdanju koji je održan u Londonu.

Prezentacija radova Ane Ljubinković, Budislave Keković, Ivane Pilje, Georgea Staylera, Vlade Savića je organizovana u samo srcu Covent Gardena, poznatoj po art-deko stilu.

Reviju su ispratile mnoge zvanice kao i veliki broj novinara i bajera. Priliku da izlažu u gradu na Temzi dobili su prošavši selekciju konkursa koji već nekoliko godina ostvaruje udruženje Dizajn kolektiv Beogradske nedelje mode (BFW design collective) sa kolegama iz organizacionog centra Nedelje mode u Londonu Fashion scoutom.

Odluku o sastavu svojevrsne modne reprezentacije Srbije doneo je stručni žiri u kome su bili domaći i strani stručnjaci.

Od petoro naših dizajnera neki su već, takođe saradnjom BFV i Fashion scouta, imali priliku da se predstave svetskoj publici, između ostalih Georgea Styler kome je ovo četvrto izlaganje u Londonu, Ivani Pilji drugo...

Ovogodišnji jeseni ciklus nedelja mode počeo je u Velikoj jabuci 10. septembra. Revije o kojima se izveštava od Aljaske do Australije na samom kraju jesu one u okviru Pariske nedelje mode od 29. septembra do 7. oktobra.

Pored pomenutih srpskih dizajnera, u Londonu je samostalnu reviju imao i naš poznati dizajner Marko Mitanovski, koji je prošle sezone oduševio londonsku publiku.

Kolekcija za proleće–leto 2016. inspirisana je amorfnim oblicima iz prirode, fenomenom bola i straha, umetničkim delima poput Munkovog „Krika”, Hičkokovog ostvarenja „Psiho”. Modeli do sada prepoznatljivi po skulpturalnim formama, ovoga puta urađeni su da podsećaju na kostim. Mitanovski je sarađivao sa vajarima Sonjom Gajić, Ivanom Stevanović, Mikijem Lakobrijom i Milanom Stošićem.

izvor: politika.rs

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija