Miris slatkiša vraća sećanja na detinjstvo i donosi nam neverovatan osećaj zadovoljstva. Ukoliko su vam dosadile klasične ili cvetne mirisne note predlažemo da pređete na slatku i toplu karamelu. Ona će vas ugrejati tokom hladnih dana koji slede, ali vam i dati notu ženstvenosti!

(Kako da pronađete savršeni parfem za jesen)

Po pravilu, ovi mirisi savršeno se kombunuju sa notama vanile, čokolade i marcipana pa će vaša polovina bukvalno poželeti da vas pojede! 

“Angel” Thierry Mugler

Ovo je prvi i najpoznatiji parfem sa mirisom karamele, koji su 1992. godine stvorili parfimeri Iv de Širin i Olivier Cresp. Šarmantna kombinacija nota karamela, čokolade, vanile, dinje, kokosa, meda i kupina osvojila je mnoge žene. Parfem “Angel” odmah je stekao popularnost i stekao slavu širom sveta.

Ovaj miris je dugotrajan, a mnoge žene kažu da u toku dana nema potrebe da ponovo primenjuju parfem: ostaje na koži i na kosi 2-3 dana. Parfem “Angel” je dobio nagradu FiFi Award Hall Of Fame u 2007. godini (godišnja nagrada za dostignuća u oblasti parfimerije).

“Pretty Nina” - Nina Ricci

Ovaj cvetno – voćni miris, sa glavnim notama grejpa, probudiće sva vaša čula jasnim mirisom karamele, jabuke, vanile, jasmina i maline. Lepa bočica u obliku jabuke odmah privlači pažnju, a nakon što osetite prijatan miris, već je nemoguće reći mu zbogom. Međutim, ako verujete ženama koji su u ljubavi sa ovim parfemom, “Pretty Nina” preferiraju uglavnom mlade devojke, jer tokom godina korišćenja žena žele dag a promene.

“DKNY Delicious Candy Apples Sweet Caramel” - Donna Karan

Ovaj cvetno-voćni parfem je lansiran u 2010. godini. Jabuka, kruška, jasmin, ljiljan, karamela i vanila spoj su skladnog sastava parfema. Ovaj parfem je savršen za kraj proleća i leta, pa ako niste koristili ovaj "jestivi" parfem, svakako isprobajte. Možda je ovo zaista vaš miris.

“Live” Dženifer Lopez

Danas u parfemima teško je pronaći slatku karamelu i vanilu koja je jedva primetna. Ovaj miris je nenametljiv, tako da ga biraju žene sa različitim željama i ukusima. “Live”by Dženifer Lopez je jedan od tih parfema. Ovaj cvetni miris stvorio je Dominikue Ropion u 2005. godini. U njemu se nalaze note sočnog ananasa, pomorandže i limuna, note božura, crvena ribizla i ljubičica, a posle potpunog otkrivanja mirisa gotovo ćete osetiti karamelu i vanilu.

“Miss Dior Cherie” - Christian Dior

Ovaj voćni miris stvoren je od strane Christine Nagel u 2005. godini. Parfem “Miss Dior Cherie” je miris karamelisanih kokica, tako da je sladak poput devojke- kokete. Međutim, to ne znači da je miris pogodan samo za mlade dame. Ovaj parfem sadrži note ananasa, trešnje, jasmina, ruže i ljubičice. Njihova uspešna kombinacija ne ostavlja ravnodušne žene svih godina.

Kada koristite parfem sa mirisom karamele, videćete da je loše raspoloženje daleko od vas.

Izvor: zenskimagazin

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija