Postoje kraljice pisti, a posle i couture dive — modeli koji otvaraju najekstravagantnije i najraskošnije revije koje nose modele koji su unikatni, skupoceni i i daleko raskošniji od kompletnih RTW kolekcija.

Ovo su devojke koje imaju jaku i moćnu fotogeničnost, sposobnost da kameleonski iznesu svaku kreaciju koliko god da je suluda, nesvakidašnja, avangardna. Aktuelna Haute Couture nedelja nam je dala priliku da zumiramo modeli koji su redovni na njoj, ona lica koje nose iz izdanja u izdanje Dior, Vallija, Saaba, Valentina i ostale mađioničare visoke mode. 

Anna Cleveland

Tokom sedamdesetih i osamdesetih, majka Anne Cleveland, Pat je dominirala pistama Saint Laurenta i Halstona. Danas, Cleveland donosi na reviju identičnu energiju, kameleonsku fotogeničnost i moćan izražaj radeći mahom najviše sa Jean Paul Gaultierom i Elie Saabom. Njen izlazak je uvek dramatičan, upečatljiv i moćan.

Marie Meyer

Maria Meyer već deset godina sarađuje sa Jean Paul Gaultierom. Za to vreme Marija je uvek igrala neku drugu heroinu, muzu francuskog dizajnera. Njene ekstremno košćate i visoke jagodice kao i erotičnost kojom pleni učinile su Marie idealnom manekenkom koja ima tu moć da donese na scenu sve Jean Paul Gaultier fantazije. 

Sasha Luss

Ruskinja Sasha Luss standardni je deo svake Haute Couture nedelje mode. Ova ruska manekenka koja izgleda kao Skandinavka, s platinastom kosom i porcelanskom puti donosi na pistu neku romantiku, nežnost, otmen i prefinjen look. Lussova uspeva da najobičniju haljinu učini sofisticiranom, elegantnom, zato je redovna na revijama Chanela, Versacea i Armanija.  

Nastya Sten

Nastya Sten može da se transformiše u bilo koji lik: u divlju zver, vešticu ali i eklektičnu, femme fatale (kod Maison Margiele) ili vilu ( Valentino) zato je u ovom društvu couture diva dragocena i redovna.