Ako ste mislili da su bajke samo deo fantazije ili nestvarnog sveta koji je osmislio Anderson i braća Grim, gledajući najnoviju haute couture kolekciju Ateliera Versacea, mogli biste da se zapitate da li ste baš u pravu! Jer, kompletna revija je izgledala kao B A J K A!

Naime, jesenja kolekcija luksuzne linije Versacea koja je obilovala delikatnim kreacijama inspirisanim svetom flore i faune, kao i magičnim i nestvarnim svetom šume ostavila je veliki utisak na sve prisutne kao i na nas koji su je pratili putem Instagrama i live stream video sistema.  

1. 26 000 orhideja je ukrasilo pistu, tačnije stakleno dno po kom su modeli šetali, dok je prepoznatljiv Versace motiv, glava Meduse bila masivan paravan iz kog su izlazili modeli.

2. Reviju je otvorila sve zaposlenija Lara Stone stilizovana u dugačku haljinu u boji lavande izgledajući kao moderna vila Titanija iz Šekspirove drame "A midsummer night's dream." 

3. Pored Lare na reviji smo videli veliki broj najjačih imena poput Caroline Trentini, Karlie Kloss, Sashe Pivovarove, Jamie Bochert, Mariacarle Boscono i Doutzen Kroes.

4. Za šminku je bila zadužena Pat McGrath koja je odlučila da akcentuje oči zlatkastozelenom senkom, dok je usne manekenki obojila u ružičasti sjajni ruž. Lice se sjajilo što je sasvim normalno za Versace.

5. Možda je ovo bila revija za Fall Couture kolekciju, ali je kosa u rukama slavnog Guidoa Palaua imala festivalski, spring look sa divljim, beach loknama.

6. Spremni smo da prihvatimo povratak cvetne tijare, odnosno krune ako to znači da ćemo da nosimo smelu, chic traku koju je Kendall nosila na Atelier Versace reviji.

7. Romantika je bila još jedan od vajba koji je bio prisutan tokom revije. Za to su najviše zaslužni detalji od cveta, bilo da pričamo o tijarama ili o ukrasnom vezu na haljinama. Šekspir opet? 

8. Od svih haljina, ova koju je nosila Daria Strokous je izazvala najviše reakcija. Raskošna plavičasta haljina crvenih cvetnih detalja sa korsetnim trakama u osnovi sigurni smo da će pronaći svoj put do crvenog tepiha. Rihanna ili J.Lo? 

9. Nijedan Versace look nije kompletan bez dubokih čizmi na platforme!

10. Čak i najnežniji Versace look uvek mora da ima mrvicu mračne, dark note. Tu leži seksepil.