Ekskluzivno: Prva Gucci kampanja od dolaska Alessandra Michelea

foto: Gucci

16. 06. 2015.

Boho dekadencija je obojila prvu kampanju pod palicom novog kreativnog direktora..

Prošlo je šest meseci od kako je Alessandro Michele unapređen sa pozicije glavnog dizajnera za aksesoare u kreativnog direktora italijanskog brenda Guccija.

U to vreme ta vest je bila jedna od najiščekivanijih jer je sve zanimalo ko će naslediti čuvenu Fridu Giannini koja je oblikovala nepunih 13 godina estetiku brenda. U međuvremenu Alessandro je debitovao na Fashion Weeku kolekcijom za jesen koja je naišla na pozitivne reakcije. 

Michele je tada impresionirao kritiku svojom vizijom sedamdesetih koja je rezultirala ležernom kolekcijom u kojoj su dominirale raskošne haljine i kaputi cvetnog desena, kao i zagasita, zemljana paleta. Upravo za tu kolekciju sada je snimljena kampanja koju vam ovde ekskluzivno donosimo.

"Želeo sam da moja kreativna vizija se pretoči u efektnu kampanju. Zato sam odlučio da kompletnu priču preselim na ulice, među masu, kao i kada smo predstavili Cruise kolekciju skoro u Njujorku. Čvrsto verujem u taj fluid koji struji ulicama i ne vidim nijednu razliku između modne piste i ulica. Moda, pogotovo ona ready-to-wear je nešto realistično, nešto opipljivo, kreirano za svaki dan, i za svakog ko želi sebe da predstavi na ovaj ili onaj način."  

Cvetne torbe, boho haljine sa faltama, plisirane suknje, kožne mokasine sa krznom, kostimi u cvetnom printu obojili su ovu kampanju koju je fotografisao Glen Luchford, dok smo u ulogama manekena videli Tessu Charlotte, Tobiasa Lundha, Liju Pavlovu i Svena de Vriesa.  


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...