Ako već do sada niste otkrili fascinantne TED kanale, oprostićemo vam jedino ako ste proveli poslednjih nekoliko godina putujući svetom, lišeni interneta, sami istražujući razne istine i otkrivajući najzanimljivije priče.

U suprotnom, ako baš kao i mi obožavate ideje koje vredi širiti, govore najvećih stručnjaka, naučnika, preduzetnika, glumaca, modela, sigurni smo da će vas zanimati i 5 fantastičnih govora povezanih s modnom industrijom.

Bilo da je reč o najmlađoj blog zvezdi Tavi Gevinson i njenim izrazito zrelim stavovima o modernom feminizmu i tinejdžerskim uzorima, tajni kreativnog i srećnog života američkog dizajnera Isaaca Mizrahija, paradoksima modne industrije sa stajališta medijskog eksperta Johanne Blakley ili putovanja do slave poznatog plus size modela, ovih 5 TED govora definitivno vredi pogledati: 

Johanna Blakley: Lessons from Fashion's Free Culture

Kako nastaju modni trendovi, da li je moguće biti originalan u modnom svetu, kontroverzna kultura kopiranja i zaštita dizajna teme su kojih se dotiče ekspert za medije, Johanna Blakley u svom sjajnom govoru koji je mnogima otvorio oči.

Isaac Mizrahi: Fashion and Creativity

Harizmatični modni dizajner Isaac Mizrahi u svom simpatičnom govoru priča o inspiraciji i publiku vodi kroz vrtoglavi niz nadahnuća, kroz koji će mnogi zapaziti njegove savete o srećnom i kreativnom životu.

Tavi Gevinson: A Teen Just Trying to Figure It Out

Tada 15-godišnja Tavi Gevinson objašnjava kako je već s 9 godina osvojila tinejdžersko modno tržište, raspravlja o modernom feminizmu, kontradikcijama i uzorima, stavljajući ovaj TED govor na listu obaveznih za pogledati.

Cameron Russell: Looks Aren't Everything. Believe Me, I'm a Model

Viktorijin anđeo, Cameron Russell u svom se iskrenom govoru okomila na stereotipe, površne definicije lepote i korišćnje modne industrije kao glasnika pozitivne društvene promene.

Ashley Graham: Plus-size? More Like My Size

Aktivistkinja, model i preduzentik Ashley Graham opisala je svoj put prema slavi, fokusirajući se najviše na sopstveno poimanje svoga tela, samopouzdanje i raznolikost kao paradigmu lepote.

izvor: fashion.hr