Instagram, Twitter, Pinterest i naravno vaši dragi modni magazini (Elle pa nekoliko mesta prazno pa opet Elle, trep, trep) su do sada bili glavno mesto pored Fashion Weeka za info o trendovima. Međutim, polako ali sigurno i internet pretraživači se bave prognozom, i to više nego uspešno!

Na samom startu proleća, statistika pokazuje da ste na Google pretraživali midi-suknje pa se predviđa da će praktično svi modeli ovakvih suknji biti top nestajati sa polica brzinom svetlosti.

Iako su pred nama podaci o broju ljudi koji ovo pretražuju, ipak se ne zna tačan broj njih koji na kraju to i kupe, ali podaci pretrage mogu biti i moćno oružje modnim kućama prilikom plasiranja i planiranja novih kolekcija.

Prema najnovijim izveštajima, određen tip modela koji čine privremenu modu, kao sto su korseti, strukirane haljine, ili suknje od tila, su u padu. Ali nekoliko trendova je pokazalo održivost i rast interesovanja.

Te vam predstavljamo najveće modne trendove u ovom trenutku, prema Googlu.

Suknje od tila su u porastu interesovanja za 34% u poređenju sa 2014., posebno crne i bele. Dame ne žele samo da ih kupe, već i same naprave. Tutorijali o DIY suknjama u fairytale-stilu su premašile gledanost na YouTube-u.

Još jedna povezanost? Sjajan garderober Carrie Bradshaw (Sex and the City).

Jogger pantalone su u zamahu popularnosti i to kako za žene, tako i za decu i muškarce. Njihova popularnost je krenula sa Istoka, ali se munjevito širi ka Severu. Na Google najpopularniji tip ovih pantalona su kožne i u military stilu.

Midi-suknje se polako vraćaju na velika vrata, a njihovo uzdizanje je krenulo 2013. Najveći problem oko ovih suknji je kako ih uklopiti u dnevni outfit, pa pitanja poput " kako ih nositi" su jedna od najčešćih na pretraživačima.

Palazzo pantalone su stekle svoju popularnost u čitavom svetu. Dizajneri na severu su primetili ogromnu potražnju za ovim modelom nakon revija iz 2013. i od tada ne opadaju sa listi želja. 

Strukirani pojas  je pokazao svoj održiv porast verovatno zahvaljujući porodici Kardashian. Poznati su pohrlili za ovim trendom, po kom navodno ovaj pojas, redovnim korišćenjem smanjuje vaš struk. (Doktori tvrde da, ipak, ne.)

Tekst: Tijana Jakovljević