Vunderking modnog sveta, Alexander Wang pre nekoliko dana je pred parisku reviju Balenciage dao zanimljiv intervju britanskom The Guardianu u kom je otkrio neke do sada nepoznate detalje iz svoje biografije.  

“Za razliku od velikog broja dizajnera čiji roditelji su imali neke veze sa modom, tipa bili su krojači, modelari ili sami dizajneri, moja porodica, inače prva generacija Tajvažana koja je emigrirala u Ameriku je držala jednu skromnu prodavnicu plastike i često je bila na putu. To je rezultiralo da ga otac i majka pošalju i internat u kom se sprijateljio sa Vanessom Trainom Snow koja ga je upoznala sa svetom visoke mode.

Od tada njegov svet je krojila moda. Umesto da provodi vreme sa drugom decom, vežba neki sport kao većina njegovih vršnjaka, Alexander je prelistavao modne magazine što ga je inspirisalo da se upiše na čuvenu dizajnersku školu Parsons u Njujorku.

Još za vreme studija Wang je prikazao svoju prvu kolekciju džempera kao i da prestane sa studijama ne bi li se skoncentrisao na svoju liniju. U to vreme njegove modele je u magazinu Vogue primetila velika Diane von Furstenberg koja je izrazila želju da upozna talentovanog i neafirmisanog dizajnera. Nakon susreta usledila je i primamljiva ponuda Wangu da se pridruži njenom kreativnom timu...      

“Moram da priznam da sam bio neverovatno počastvovan i ponosan što mi se pružila tako rano prilika da radim u jednoj tako velikoj modnoj kući. Ali u tom trenutku sam napustio studije da bi prevashodno pokrenuo sopstvenu liniju. To sam obećao sebi, svojoj porodici i nisam bio spreman da sebe i njih izneverim."

Bila je to moramo priznati hrabra odluka mladog dizajnera koji je ipak uspeo da svoj brend učini jednim od najomiljenijih i najpopularnijih na svetu, kako među modnim autsajderima, tako i među onima koji plasiraju trendove. Za to su mu kako je rekao britanskom novinaru najviše kao nadahnuće poslužile uspešne solo karijere Marca Jacobsa i Toma Forda.