Cvetni broševi i futurističan rep: Detalji koji su nas oduševili na Pradinoj reviji!

foto: Imaxtree

27. 02. 2015.

Love at 1st sight!

Miuccia Prada ne prestaje da nas oduševljava svojom vizijom mode! Strastveni kolekcionar vintage nakita i nameštaja je odlučila da svoju najnoviju kolekciju za jesen / zimu 2015/16 stilizuje u cvetne broševe i natapirane repove sa strane koji su takođe bili stilizovani u štras šnale nalik broševima.

Sama kolekcija je bila pravo osveženje, donevši proleće na pistu MFW-a: odisala je neverovatnom romantikom, ženstvenom modom i girly modelima, dok su se candy boje, broševi i repovi pobrinuli za atraktivnost i egzotičnost.

Muške, stroge krojeve koji su obeležili prethodne Miuccine kolekcije, zamenile su suptilne 60-te, pastelna paleta i neopren. Manekenke su izgledale nekako surealno bez šminke ( s tek naglašenim obrvama i licem koje se sjajilo od kreme) sa cvetnim broševima ( zoom na njih nam je pružio mogućnost da vidimo kako se sastoje od plastičnog većeg motiva i manjeg, skupocenijeg od dijamanata) koji su iz daljine izgledali kao iguana koja puže po odeći. Za futurističan, pop look se pobrinula i kosa: visoki rep, natapiran sa strane i ukrašen sa floroscentnim šnalama nalik brošu.     

“Želeli smo da kanališemo pedesete i šezedesete ali da budu šarmantne, mladolike i moćne. Uostalnom, Miuccia Prada ima neverovatan talenat da miksuje nekoliko stilova iz prošlosti i napravi jedan moćan i savremen look,” izjavio je Guido Palau, glavni frizer revije, pozivajući sve mlade da eksperimentišu sa svojom kosom koja može i jeste glavni ukras svake devojke. 

Details - Prada Fall/Winter 2015 Women’s Show.

A photo posted by Prada (@prada) on Feb 26, 2015 at 1:24pm PST

Prada Women’s Fall/Winter 2015

A photo posted by Prada (@prada) on Feb 27, 2015 at 1:24am PST

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...