Baš u susret najromantičnijem danu u godini, Jessica Alba je odlučila da uplovi u malu aksesor avanturu, lansirajući mini-kolekciju unikatnih ogrlica s tematikom za Valentine's Day.

Prelepa glumica je pomenutu kolekciju osmislila u saradnji sa dizajnerkom nakita, Jennifer Meyer, a krajni rezultat su dve ogrlice, koje će se prodavati u humanitarne svrhe za RED organizaciju pri Crvenom krstu, i to s namerom da kompletan prihod bude namenjem fondu za trudnice koje su zaražene HIV virusom. 

Ogrlice su u skladu sa Danom zaljubljenih osmišljene u formi srcolikog priveska i to "skupocenog"srca, s obzirom da je jedno zlatno srce od 8 karata, a drugo od 18 karata, optočeno sa kombinacijom zlato-rubin.   

“Shvatile smo da je srce savršena metafora za ovaj projekat... jednostavan, elegantan dizajn koje žene mogu da čuvaju kraj pravog srca u kojem čuvaju i ljubav za svog partnera. Takođe, obe smo mame i imale smo ideju da dizajniramo neki komad koji ćemo ostaviti našim ćerkama," izjavila je Alba pred samu prezentaciju mini-kolekcije.   

Jessica i Jennifer su inače dobre prijateljice već 10 godina, pa je saradnja bila krajnje spontana, prirodna i na obostrano zadovoljstvo.

“Možda je ovo poslovna saradnja, ali nama se čini kao prijateljski pojekat do kog je jednom moralo da dođe. Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo moći zajedno da pomognemo onima koji su pogođeni s najvećom nemaštinom i bolestima."